woensdag 20 januari 2021

Autozine: Citroen introduceert e-Berlingo Van

Citroen introduceert e-Berlingo Van
Citroen introduceert de e-Berlingo Van, de elektrische versie van de lichte bedrijfswagen. De 50 kWh lithium-ionbatterij van de Citroen e-Berlingo Van biedt een actieradius tot 275 kilometer op een volle batterij. Zowel de M als XL versies van de e-Berlingo Van zijn voorzien van de aandrijflijn van het CMP-platform van Group PSA en hebben dezelfde batterijcapaciteit.
Lees verder

Audi verhoogt laadsnelheid e-tron
Sinds zijn introductie behoort de Audi e-tron al tot de snelst ladende elektrische autos op de markt. Dat wil zeggen: bij snelladers die gelijkstroom afleveren. Bij publieke laadpunten met wisselstroom liet de laadsnelheid juist te wensen over. Dat dit beter kon, onderstreept Audi nu met de beschikbaarheid van de 22 kW on-board lader voor de Audi e-tron 55 en e-tron Sportback 55.
Lees verder

Peugeot wijzigt Blue Lease tarieven 2021
De bijtelling voor volledig elektrische autos stijgt dit jaar van 8% naar 12%. Peugeot slaat echter terug met de introductie van twee Blue lease versies speciaal toegerust op de zakelijke rijder.
Lees verder

Volkswagen introduceert Polo Harlekin
Volkswagen introduceert de Polo Harlekin. Deze kleurrijke one-off verschijnt 25 jaar na de introductie van een auto die eigenlijk niet bedoeld was om in productie te gaan, maar met ruim 3.800 exemplaren een onverwacht succes werd: de Polo Harlekin.
Lees verder

Skoda OCTAVIA RS iV Business bestelbaar
Met de OCTAVIA RS iV Business krijgt de van plug-in hybridetechnologie een nieuwe impuls. Dankzij een 180 kW / 245 pk sterke aandrijflijn leveren deze OCTAVIA en OCTAVIA COMBI sportieve prestaties. Daarbij zijn de verbruikscijfers relatief gunstig en de sportief uitgevoerde modellen kunnen in theorie zo'n 60 kilometer volledig elektrisch aangedreven rijden.
Lees verder

VW Golf nu ook in Business-uitvoering
Volkswagen breidt het gamma van de nieuwe Golf en Golf Variant uit met Business-uitvoeringen.De nieuwe Business-versies voor de Golf en Golf Variant zijn er met TSI-, eTSI- en TDI-motoren, de prijzen beginnen bij 32.940 euro.
Lees verder

Porsche Taycan nu ook met RWD
Porsche onthult een achterwielaangedreven versie van de Taycan. Voorzien van de standaard Performance Battery beschikt de auto in combinatie met Launch Control over 300 kW / 408 pk in overboost. Met de optionele Performance Battery Plus bedraagt het maximale vermogen 350 kW / 476 pk.
Lees verder