zondag 17 januari 2021

Autozine: Porsche brengt Boxster 25 Years uit

Porsche brengt Boxster 25 Years uit
Porsche viert de 25ste verjaardag van zijn roadster met een speciaal jubileummodel: de Boxster 25 Years. Dit model wordt gebouwd in een gelimiteerde oplage van 1250 exemplaren. Als basis dient de 718 Boxster GTS 4.0 met zijn hoogtoerige, 294 kW / 400 pk sterke 4,0-liter zescilinder boxermotor.
Lees verder

Ford verlengt garantie tot 5 jaar
Ford biedt particuliere en kleinzakelijke klanten extra zekerheid in onzekere tijden. Wie nu een Ford koopt, krijgt namelijk een extra lange garantie tot 5 jaar / 100.000 kilometer cadeau. Met dit nieuwe aanbod, dat geldt tot 31 maart 2021, biedt Ford niet alleen extra zekerheid, maar ook de mogelijkheid om tegen speciale meerprijzen te kiezen voor een nog uitgebreidere garantie. Zo kunnen kilometervreters de garantie op een nieuwe Ford uitbreiden van 100.000 naar 200.000 km. Voor een Fiesta kost dit bijvoorbeeld eenmalig 60 euro en voor een Focus 100 euro.
Lees verder

Hyundai deelt eerste beeld IONIQ 5
Hyundai heeft de eerste beelden gepubliceerd van de IONIQ 5. Het is het eerste model van het nieuwe line-up-merk van Hyundai, IONIQ, dat zich exclusief richt op puur elektrische autos. De IONIQ 5 is het eerste model dat is gebaseerd op het Electric-Global Modular Platform (E-GMP), het recent onthulde platform voor de volgende generatie elektrische autos.
Lees verder

BMW introduceert Digital Key Plus
Als een van de pioniers in het gebruik van de smartphone als digitale autosleutel, zet BMW sinds 2018 in op de doorontwikkeling van de BMW Digital Key, die vandaag de dag beschikbaar is voor BMW rijders die gebruik maken van een iPhone. In lijn met dit doel introduceert de premium autofabrikant de BMW Digital Key Plus, een gemakkelijke en veilige manier om de auto te ontgrendelen en te starten, zonder de iPhone uit de tas of broekzak te halen.
Lees verder

Dacia toont Bigster
Als onderdeel van de strategie van Groupe Renault, Renaulution genaamd, heeft Dacia zijn vijfjarenplan gepresenteerd. Tegelijkertijd heeft Dacia een nieuwe conceptcar onthuld: de Bigster. Het is een SUV, 4,6 meter lang en voorzien van niets meer en niets minder dan het essentiele. Met deze SUV maakt Dacia het C-segment toegankelijk voor een prijs die vergelijkbaar is met die van autos in een lager segment.
Lees verder

Mercedes start eigen In-Car Coding Club
Mercedes-Benz start een eigen In-Car Coding Community. In een grote internationale competitie, gericht op zowel startups als gevestigde bedrijven, wordt in een selectieprocedure van enkele maanden gezocht naar de meest innovatieve en creatieve softwareconcepten. Met de community streeft Mercedes-Benz AG ernaar om de digitale rijervaring verder te versterken. De beste concepten worden als apps geimplementeerd, zodat ze later rechtstreeks in het Mercedes-Benz modellengamma kunnen worden geintegreerd.
Lees verder

Audi introduceert Q3 PHEV Editions
De nieuwe 45 TFSI e plug-in hybride modellen van de Audi Q3 en Q3 Sportback zijn per direct leverbaar in Nederland. De prijzen starten bij 48.400 euro. Audi levert de nieuwe Q3 PHEV in drie smaken: de Edition, de extra complete Business Edition en de sportieve S Edition. Gemeenschappelijke kenmerken zijn de efficiente aandrijflijn die het mogelijk maakt om in theorie 50 kilometer geheel elektrisch te rijden.
Lees verder