maandag 1 februari 2021

Autozine: BMW 3 en 5-Serie worden PHEV

BMW 3 en 5-Serie worden PHEV
De BMW 3-Serie en 5-Serie worden beschikbaar met plug-inhybrid aandrijving. Beide modelseries worden in maart 2021 aangevuld met de BMW 320e Sedan, 320e Touring en 320e xDrive Touring en met de BMW 520e Sedan en 520e Touring. De nieuwe modelvarianten zijn voorzien van de vierde generatie BMW eDrive technologie.
Lees verder

Smart EQ ForTwo als Edition BlueDawn
Smart presenteert de EQ ForTwo Edition BlueDawn. Kenmerkende eigenschappen van deze opvallende special Edition met elektrische aandrijflijn zijn de bodypanels en tridion veiligheidskooi in mat velvet blue. Daarnaast zorgen velgen en exterieurelementen van BRABUS in mat velvet blue of glanzend zwart voor een dynamische uitstraling. De Edition BlueDawn is uitsluitend beschikbaar voor de Smart EQ ForTwo coupe COMFORT+ en is sinds december 2020 te bestellen. De meerprijs voor het BRABUS Edition BlueDawn pakket bedraagt 3.000 euro inclusief BTW. De special Edition wordt in het tweede kwartaal van 2021 leverbaar.
Lees verder

Updates worden upgrades bij Mercedes
Mercedes-Benz breidt de mogelijkheid uit om programmas en systemen in de auto via OTA (over-the-air) te updaten. Wat begon met de modellen van Mercedes-Benz in de VS in 2013, is tegenwoordig de standaard voor het MBUX-infotainmentsysteem. Inmiddels zijn er zon twaalf miljoen over-the-air updates uitgevoerd. MBUX-gebruikers over de hele wereld kunnen de Mercedes me Store bezoeken om extra services te boeken en nieuwe functies toe te voegen. Na over-the-air updates biedt de auto volledig nieuwe functies: updates worden upgrades.
Lees verder

Autotest: MG EHS
Welkom in Holland! Of beter gezegd: welkom terug in Holland. Want het Britse merk MG is na jaren van afwezigheid terug met een Chinese eigenaar. MG wil de markt veroveren door elektrische en deels elektrische auto's voordelig aan te bieden. Wat heeft de "EHS" te bieden om Nederland te veroveren?
Lees verder

Volvo opent portal voor ontwikkelaars
Een nieuw portal stelt een aanbod van gratis hulpmiddelen beschikbaar, zodat externe ontwikkelaars nieuwe diensten en in-car apps kunnen creeren. Met een bredere ontwikkeling van software en diensten wil Volvo de mogelijkheden voor klanten om hun Volvos te personaliseren vergroten.
Lees verder

Ford Mustang Mach 1 komt naar Nederland
De Mustang Mach 1, die in beperkte oplage wordt gebouwd, komt voor het eerst beschikbaar voor klanten in Europa en is nu ook in Nederland te bestellen. De Mustang Mach 1 is de snelste in serie geproduceerde Mustang die ooit op de Europese markt is aangeboden. Let op dat het hier de oude Mustang met benzinemotor betreft, niet het nieuwe elektrische model. Deze conventionele Mustang heeft een speciaal afgestelde 460 pk sterke 5.0-liter V8-motor met opgewaardeerde koeling. De versie met tientrapsautomaat sprint in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u terwijl de handgeschakelde versie voor dezelfde sprint 4,8 seconden nodig heeft.
Lees verder

Autodiefstal daalt in 2020
Het totale aantal gestolen personenvoertuigen daalt met 9,5%. Personenautos van 3 jaar worden het meeste gestolen (761 stuks), stijgen het meest (51%) en worden het minste teruggevonden (30%). Het gaat dan in het bijzonder om 3 jaar oude Toyotas CH-R (154 stuks), Toyota RAV 4 (75 stuks), Fiat 500 (54 stuks) en Mazda CX-5 (45 stuks).
Lees verder