zondag 21 februari 2021

Autozine: Ford investeert extra in EVs 2021

Ford investeert extra in EVs 2021
Ford zet een stap in zijn Europese transformatie met de toewijding om zich volledig in te zetten op elektrische personenautos en om zijn toonaangevende bedrijfswagenactiviteiten aanzienlijk te laten groeien en te elektrificeren. Ford heeft aangekondigd dat medio 2026 honderd procent van zijn personenautoaanbod in Europa in staat is om uitstootvrij te rijden. Dit betekent dat het volledige personenautoaanbod elektrisch of plug-in hybride zal zijn. In 2030 zal het complete personenautoaanbod volledig elektrisch zijn. Verder zal het gehele bedrijfswagenaanbod van Ford in 2024 in staat zijn om uitstootvrij te rijden.
Lees verder

Automaat voor Suzuki Vitara en S-Cross
De Suzuki Vitara en S-Cross zijn per direct leverbaar met een zestraps automatische versnellingsbak. Daarnaast krijgen de Vitara en de S-Cross vanaf modeljaar 2021 een hoger trekgewicht: 1.500 kilogram. De Suzuki Vitara met automaat is er vanaf 27.550 euro, de S-Cross met automaat is er vanaf 28.400 euro.
Lees verder

Nissan onthult nieuwe Qashqai 2021
Nissan onthult de derde generatie van de Qashqai. De wielbasis is met 20 mm toegenomen en de totale lengte met 35 mm. Ook de hoogte en breedte zijn iets toegenomen, met respectievelijk 10 en 32 mm, voor een krachtigere uitstraling. De voorzijde van de nieuwe Qashqai is voorzien van een grotere, verchroomde Nissan V-Motion-grille, met een extra lijn in satijnchroom als een verfijnd accent. De grille wordt geflankeerd door slanke, geavanceerde full-LED-matrix koplampen met boemerangvormige dagrijverlichting.
Lees verder

Audi RS e-tron GT nu te bestellen
De RS e-tron GT, het eerste volledig elektrische RS-model van Audi, is nu te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. Het sportieve topmodel van de e-tron GT-reeks is extra krachtig (systeemvermogen 440 kW / 598 pk) en beschikt standaard over Quattro vierwielaandrijving. Ook het uiterlijk en de uitrusting zijn herkenbaar RS. De Audi RS e-tron GT is leverbaar vanaf 146.295 euro, en is net als de Audi e-tron GT per direct te bestellen.
Lees verder

Volkswagen ID.3 is EV van het jaar
De elektrische Volkswagen ID.3 is uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar. In de jaarlijkse verkiezing van de Vereniging Zakelijke Rijders scoorde de ID.3 niet alleen het hoogste puntentotaal in totaal, maar eindigde hij tevens als winnaar in de categorie Midden Segment. Ook zijn grotere broer, de elektrische Volkswagen ID.4, viel in de prijzen en eindigde op een tweede plek in de Hoge Segment klasse.
Lees verder

Maserati kondigt Grecale aan
Maserati heeft de eerste beelden vrijgegeven van een prototype van de nieuwe Grecale SUV, die zich voor het eerst buiten de muren van de historische Maserati-fabriek aan de Viale Ciro Menotti in Modena waagde.
Lees verder

Autotest: Opel Mokka
Wanneer de ene auto de andere opvolgt, dan is dat meestal een nieuwe invulling van een bestaand concept. Op alle punten wordt de auto beter, maar in essentie is het dezelfde auto gebleven. Opel pakt het echter anders aan met de nieuwe Mokka. De Mokka is niet langer een SUV en zelfs niet langer een brave gezinsauto. Wat is de tweede generatie van de Mokka dan wel?
Lees verder