woensdag 10 februari 2021

Autozine: Mazda treedt toe tot eFuel Alliance

Mazda treedt toe tot eFuel Alliance
Mazda heeft bekendgemaakt dat het de eerste autofabrikant is die zich aansluit bij de eFuel Alliance. Deze alliantie brengt organisaties en geinteresseerde partijen samen die de realisatie en promotie van CO2-neutrale e-brandstoffen en waterstof ondersteunen als een geloofwaardige en daadwerkelijke bijdrage aan het verminderen van emissies in de transportsector.
Lees verder

Autotest: Audi A3 e
Een Audi A3 wordt gekocht om de functionaliteit en om de naam. Met name op zakelijke rijders oefent de naam Audi een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Dat wordt nog eens versterkt door de strakke vormgeving en moderne techniek. In de basis is een Audi A3 al geen doorsnee auto, maar een exclusief label maakt de aantrekkingskracht nog groter. Maak kennis met het nieuwe topmodel: "40 TFSI e".
Lees verder

Nissan viert 10 jaar LEAF groen
Nissan wortelt zich in samenwerking met de Arbor Day Foundation nog steviger in Europa. Met een gezamenlijk initiatief om dit jaar 20.000 bomen te planten, willen Nissan en Arbor Day Foundation lokale gemeenschappen helpen om klimaatverandering en luchtvervuiling te bestrijden en het leven van toekomstige generaties te verrijken.Ter gelegenheid van het al tien jaar voortdurende succes van de Nissan LEAF start het merk een project voor het planten van bomen.
Lees verder

Kia ontvouwt Plan-S
Kia heeft tijdens de CEO Investor Day een update gegeven omtrent de Plan S-strategie voor zijn toekomstige activiteiten. De aanpassing van het plan voor de middellange tot lange termijn werd gepresenteerd door Ho Sung Song, President en CEO van Kia Corporation. Kia is in 2021 herboren met een nieuw logo, een nieuw ontwerp en een nieuwe bedrijfsnaam, aldus Song. Kia verandert in een merk dat klanten prikkelt en inspireert met innovatieve mobiliteitservaringen.
Lees verder

Audi introduceert e-tron GT
Audi introduceert de e-tron GT. De vierdeurs coupe combineert een gestroomlijnd design met de kracht en efficiency van elektrische aandrijving. De 800 Volt-technologie maakt het supersnel opladen van de 85 kWh-accu mogelijk. De Audi e-tron GT heeft een actieradius van maximaal 487 kilometer (WLTP). De e-tron GT zal ook verschijnen als extra sportieve RS e-tron GT. De Audi e-tron GT en RS e-tron GT worden in mei bij de Nederlandse Audi-dealers verwacht.
Lees verder

Autotest: Suzuki Swace
Suzuki is specialist op het gebied van compacte auto's. Dankzij die specialisatie blinken Suzuki's uit met maximale ruimte uit minimale buitenmaten en heel veel betrouwbaarheid binnen een beperkt budget. Het specialisme kent ook een beperking: wanneer de klant doorgroeit, kan Suzuki uiteindelijk geen passende auto meer bieden. Daar komt nu verandering in met de "Swace".
Lees verder

Opel introduceert Combo-e Tour
Tegelijk met de nieuwe elektrische Opel Combo-e bestelauto komt er ook een volledig elektrisch aangedreven personenversie. Deze Opel Combo-e Life heeft dezelfde specificaties en een even krachtige elektromotor van 100 kW (136 pk), maar dan in een veelzijdige carrosserie met vijf of zeven zitplaatsen en ruimte voor bagage en andere spullen. Afhankelijk van de omstandigheden is op een volle 50 kWh lithium-ion batterij een actieradius mogelijk van 280 kilometer (WLTP)1. Opladen kan in 30 minuten tot 80 procent van de batterijcapaciteit bij een openbaar snellaadstation.
Lees verder