dinsdag 23 februari 2021

Autozine: Peugeot introduceert e-Rifter

Peugeot introduceert e-Rifter
Peugeot zet de elektrificatie van zijn personenautogamma voort en presenteert een volledig elektrisch aangedreven versie van de RIFTER. De Peugeot e-RIFTER is gebaseerd op het voor diverse aandrijflijnen geschikte, modulaire EMP2-platform (Efficient Modular Platform) en is voorzien van volledig elektrische aandrijving met een elektromotor met een vermogen van 100 kW en een maximumkoppel van 260 Nm. Het koppel is al meteen vanuit stilstand beschikbaar voor directe reacties op het gaspedaal - zonder vibraties, geluid, geuren, CO2-emissie en zonder de noodzaak om te schakelen.
Lees verder

Kia prijst vernieuwde Stinger 2021
Kia heeft een prijskaartje gehangen aan de vernieuwde Stinger. Het halo-model binnen de sportieve line-up van Kia heeft subtiele designupdates gekregen en is voorzien van meer voorzieningen en assistentiesystemen. De Stinger is er voortaan exclusief met de sterkste aandrijflijn en is ook te bestellen als GT PRO met meer luxe en een met suede afgewerkt interieur. Optimalisatie van het verbruik zorgt ervoor dat de vanafprijs van de 269 kW / 366 pk sterke gran turismo fastback fors lager is dan voorheen.
Lees verder

CUPRA viert 3e verjaardag
CUPRA zet koers richting een nieuw tijdperk. Drie jaar na de lancering van het merk staat CUPRA in 2021 voor een belangrijk jaar. Een jaar waarin CUPRA gaat demonstreren dat elektrificatie en prestaties samengaan, met zes plug-in hybridevarianten en het allereerste volledig elektrische model: de CUPRA Born.
Lees verder

Toyota bouwt stad van de toekomst
Toyota is begonnen met de bouw van een prototype van de stad van de toekomst: Woven City. Aan de voet van de berg Fuji, de hoogste berg van Japan, is vandaag de eerste schop in de grond gegaan. De Woven City wordt een volledig verbonden ecosysteem op basis van waterstof ofwel een hydrogen-based society.
Lees verder

Seat Ibiza en Arona nu Business-pakkett
Seat presenteert de Ibiza en Arona met Business Intense-pakketten. Dit betreft de Ibiza en Arona met onder meer het Media System Navi, Full Link-technologie en parkeersensoren voor en achter. Daarmee is de Ibiza Style Business Intense er nu al vanaf 19.900 euro en via SEAT Private Lease vanaf 325 euro per maand. De Arona Style Business Intense is er tijdelijk vanaf 24.300 euro of vanaf 379 euro per maand.
Lees verder

Citroen presenteert e-Berlingo
Citroen presenteert de e-Berlingo, de volledig elektrische versie van de Berlingo. Afhankelijk van de rijstijl is de lithium-ionbatterij van 50 kWh goed voor een actieradius van maximaal 280 kilometer (voorlopig cijfer). Beide lengtematen zijn leverbaar met dezelfde aandrijflijn en hetzelfde accupakket. De nieuwe e-Berlingo staat vanaf het vierde kwartaal van 2021 bij de Citroen-dealer.
Lees verder

Hyundai introduceert IONIQ 5
Hyundai introduceert de IONIQ 5. Het is een middelgrote crossover. De IONIQ 5 is het eerste model van IONIQ, Hyundais nieuwe merk voor batterij-elektrische voertuigen (BEV). De IONIQ 5 is gebaseerd op het speciaal voor BEVs ontwikkelde Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Dat geeft de IONIQ 5 zijn proporties en een lange wielbasis. Het interieurdesign is afgewerkt met ecologisch verantwoorde materialen op die plekken waar de inzittenden in aanraking komen met de auto. De elektrische aandrijflijn is ultrasnel op te laden. Dankzij de V2L-functie zijn elektrische apparaten buiten de auto van stroom te voorzien.
Lees verder