vrijdag 26 maart 2021

Autoweek: Volkswagen bezig met schadeclaim tegen Martin Winterkorn

Volkswagen bezig met schadeclaim tegen Martin Winterkorn
De Raad van Toezicht van Volkswagen bereidt een schadeclaim voor tegen voormalig CEO Martin Winterkorn en voormalig Audi-topman Rupert Stadler, laat de autofabrikant weten. Om hoeveel geld het precies gaat, wordt niet duidelijk.
Lees verder

Overname Skoda door Volkswagen Group 30 jaar geleden
Het is deze week 30 jaar geleden dat Skoda werd ingelijfd in de Volkswagen Group. Een mooi moment om eens stil te staan bij wat er sinds 1991 zoal met het Tsjechische merk is gebeurd.
Lees verder

Renault Twingo I - Facelift Friday
De facelift die de eerste Renault Twingo in 1998 kreeg, was gelukkig behoorlijk subtiel. Toch heeft een late Twingo I door een reeks kleine wijzigingen een heel andere uitstraling.
Lees verder

Nio legt productie stil wegens chiptekort
De Chinese EV-fabrikant Nio legt de productie noodgedwongen stil vanwege het tekort aan microchips dat de auto-industrie nu al een tijd plaagt. De geplande productiestop duurt in eerste instantie vijf dagen en Nio verwacht in het eerste kwartaal 500 tot 1.000 minder auto's af te kunnen gaan leveren.
Lees verder

Blokkade Suezkanaal mogelijke hindernis voor auto-industrie
De blokkade van het Suezkanaal door het containerschip Ever Given leidt mogelijk tot leveringsproblemen binnen de auto-industrie. Verschillende automerken en toeleveranciers bereiden zich voor op de gevolgen die zich kunnen voordoen, nu niet duidelijk is wanneer het containerschip precies wordt bevrijd uit zijn benarde positie.
Lees verder