vrijdag 26 maart 2021

Autozine: 500.000e Nissan Leaf geproduceerd

500.000e Nissan Leaf geproduceerd
Nissan houdt de vaart erin op weg naar CO2-neutraliteit. Nissan heeft in de fabriek in Sunderland nu zelfs meer exemplaren gebouwd van de elektrische LEAF, dan van de iconische Bluebird die van 1986 tot 1990 in Sunderland van de band rolde.
Lees verder

DS 4 eerst als La Premiere
Na de onthulling van de gloednieuwe DS 4 introduceert DS Automobiles een speciaal introductiemodel: de DS 4 LA PREMIERE. De DS 4 staat vanaf het vierde kwartaal van 2021 in de DS Store. De DS 4 LA PREMIERE is in Nederland leverbaar als E-TENSE 225 plug-in hybride. De elektrische actieradius van deze E-TENSE-uitvoering bedraagt meer dan 50 km in de emissievrije modus (volgens WLTP). Prijzen maakt DS in Nederland op een later moment bekend.
Lees verder

Volvo-fabriek Daqing nu 100% klimaatneut
De fabriek van Volvo in Daqing (China) draait vanaf nu op 100 procent klimaatneutrale elektriciteit en treedt daarmee in de voetsporen van de andere grote Chinese fabriek van de onderneming in Chengdu, die vorig jaar eenzelfde mijlpaal bereikte. Met deze mijlpaal wordt het wereldwijde productienetwerk van Volvo Cars nu voor bijna 90 procent gevoed door klimaatneutraal opgewekte elektriciteit, een belangrijke stap op weg naar de doelstelling van de onderneming om zijn productieactiviteiten tegen 2025 volledig klimaatneutraal te maken.
Lees verder

Autotest: Dacia Spring
Het is inmiddels algemeen bekend: een elektrische auto is schoner, sneller, stiller en comfortabeler dan een auto met verbrandingsmotor. Echter, vanwege de hogere aanschafprijs kiezen velen toch nog steeds voor een auto met een conventionele benzine- of dieselmotor. Dacia wil daar nu verandering in brengen met de Spring. Deze compacte SUV heeft dezelfde prijs als en vergelijkbare auto met benzinemotor, maar is elektrisch aangedreven. Goed voor een stroom aan voordeel?
Lees verder

Tesla opent 6000e Supercharger
Toen de eerste Model S in Europa arriveerde in 2013 werd de eerste Supercharger in Noorwegen geinstalleerd en toen Model X in 2016 werd geintroduceerd, was dat aantal gegroeid tot 1.267. De leveringen van Model 3 begonnen in 2019 met in totaal 3.711 Superchargers in heel Europa. In de afgelopen twee jaar is de groei van het netwerk versneld om de mijlpaal van vandaag te bereiken, waardoor meer dan 2,4 miljard Supercharger-kilometers mogelijk zijn gemaakt.
Lees verder

Audi TT nu als 40 TFSI
Met de beschikbaarheid van de 145 kW / 197 pk sterke 40 TFSI-uitvoeringen is de Audi TT er voortaan vanaf 60.995 euro. Zowel de TT Coupe als de TT Roadster wordt als 40 TFSI altijd geleverd in de sportieve Pro Line S-uitvoering. Voor wie meer sportiviteit wenst, is er de 45 TFSI Pro Line S Competition.
Lees verder

Bentley produceert 200.000ste auto
Bentley heeft een historische mijlpaal bereikt met de productie van de 200.000ste auto in de ruim 100-jarige historie van het merk. Het betreft een Bentayga Hybrid, besteld door een klant uit China. Ter gelegenheid van dit historische moment werd de oudste nog bestaande Bentley, de EXP 2, in het bijzijn van een aantal oudgediende medewerkers verenigd met de Bentayga Hybrid.
Lees verder