donderdag 4 maart 2021

Autozine: Alle Volvo's vanaf 2030 elektrisch

Alle Volvo's vanaf 2030 elektrisch
Volvo stelt zich ten doel om leider te worden in de snelgroeiende markt voor premium elektrische autos. Om die reden zal de Zweedse autofabrikant vanaf 2030 alleen nog volledig elektrische modellen aanbieden. Tegen die tijd worden in het wereldwijde portfolio alle autos van Volvo met verbrandingsmotor uitgefaseerd, inclusief modellen met hybride technologie. Volvo wordt volledig elektrisch.
Lees verder

CUPRA introduceert Formentor e-HYBRID
CUPRA introduceert de Formentor e-HYBRID. In de Formentor e-HYBRID- werkt een 1,4-liter turbo-benzinemotor samen met een elektromotor. Er is keuze uit twee varianten, die beide standaard zijn uitgevoerd met de automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling. De Formentor e-HYBRID is goed voor een systeemvermogen van 150 kW / 204 pk. Daarmee sprint hij in 7,8 seconden van 0-100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 205 km/u. De Formentor VZ e-HYBRID heeft een systeemvermogen van 180 kW / 245 pk. Deze versie accelereert in 7,0 seconden van 0-100 km/u en haalt een topsnelheid van 210 km/u.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Renault Arkana
De Renault Arkana heeft de maximale score van 5 sterren behaald in een crashtest van EuroNCAP. De nieuwe Renault ARKANA wordt in het tweede deel van 2021 in Nederland geintroduceerd. Prijzen zijn nog niet bekend.
Lees verder

Polestar 2 krijgt 5 sterren van EuroNCAP
De Polestar 2 is met een score van vijf sterren een van de veiligste elektrische autos ooit door Euro NCAP getest. Het European New Car Assessment Program heeft de beoordeling van de Polestar 2 vrijgegeven, waaruit blijkt dat de Zweedse elektrische performance fastback goed presteert volgens de nieuwste tests en protocollen.
Lees verder

Vernieuwde Citroen C3 Aircross bestellen
De vernieuwde Citroen C3 Aircross is per direct te bestellen. De Citroen C3 Aircross verruilt zijn speelse uitstraling voor een assertiever, volwassener en chiquer karakter. Het model heeft een nieuw ontworpen front met de nieuwe signatuur van Citroen. De C3 Aircross biedt een standaarduitrusting met onder andere LED-koplampen en is per direct te bestellen voor prijzen vanaf 23.090 euro. De SUV is vanaf juli 2021 te bezichtigen in de showroom.
Lees verder

Porsche toont Taycan Cross Turismo
Porsche heeft de Taycan Cross Turismo onthuld. Met deze veelzijdige versie breidt Porsche zijn eerste serie van volledig elektrische sportwagens uit. Uiterlijk is de Taycan Cross Turismo nauw verwant aan de conceptstudie Mission E Cross Turismo die Porsche in 2018 op de Autosalon van Geneve presenteerde. Het silhouet wordt bepaald door de sportieve, aflopende daklijn; door de Porsche-designers de Flyline genoemd. De offroad-designelementen zijn onder meer de wielkasten, unieke beschermdelen voor en achter en de zijskirts.
Lees verder

Vooruitblik: Nissan Qashqai
Nissan had een origineel idee. Het combineerde een personenauto met een luxe terreinwagen in de "Qashqai". Dat bleek een succes! Tot 2007 werden luxe terreinwagens voornamelijk gekocht om het uiterlijk en de ruimte. Door de techniek voor terreinrijden te vergeten, kon meer nadruk worden gelegd op de kwaliteiten op de openbare weg en kon de prijs worden verlaagd. De Qashqai was niet zomaar een succes, het segment van de "crossover" was geboren en vele merken volgden. Nu is het tijd voor de derde generatie van de Qashqai. Weet Nissan zich nog steeds te onderscheiden?
Lees verder