zondag 28 maart 2021

Autozine: Audi start productie Q4 e-tron

Audi start productie Q4 e-tron
Audi heeft in het Duitse Zwickau de productie van de Q4 e-tron opgestart. De volledig elektrische, compacte SUV wordt daar geheel CO2-neutraal geproduceerd. In april 2021 beleeft de Audi Q4 e-tron zijn wereldpremiere, vanaf juni staat het model bij de dealers. Eind april start de Nederlandse voorverkoop met vier Launch editions.
Lees verder

Bentley presenteert Continental GT Speed
Bentley presenteert de nieuwe Continental GT Speed. Dankzij een W12-motor, een aangepast onderstel en specifieke uiterlijke kenmerken is de Speed de meest dynamische Bentley tot nu toe.
Lees verder

Cupra realiseert Tavasan
Onze droom wordt werkelijkheid! Met die woorden gaf CUPRA CEO Wayne Griffiths tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers het groene licht voor de CUPRA Tavascan. In 2024 versterkt deze volledig elektrische SUV de line-up van CUPRA.
Lees verder

Audi zet in op regenwater
Een zo efficient mogelijk gebruik van water is een onderdeel van Audi's Mission:Zero milieuplan. Zo streeft Audi ernaar om bij de productie van auto's geen gebruik meer te maken van drinkwater. In plaats daarvan zet het merk in op gesloten watercycli en op meer gebruik van regenwater.
Lees verder

Volkswagen Golf R nu te bestellen
De nieuwe Volkswagen Golf R is met een vermogen van 235 kW/320 pk de krachtigste Golf tot nu toe. Hij combineert sportwagenprestaties en ultiem rijplezier met al het nieuwe van de Golf 8. De supersporter binnen de Golf-range is nu te bestellen vanaf 65.490 euro.
Lees verder

Lucid Air krijgt Dolby Atmos
Lucid Motors, het bedrijf achter de langverwachte volledig elektrische sedan de Lucid Air, kondigt voor het Surreal Sound-systeem van de Lucid Air een integratie met Dolby Atmos aan. Inzittenden wordt met 21 Surreal Sound-speakers een meeslepende audio-ervaring geboden. Bovendien zorgen verbeterde rijhulpsystemen en gerichte akoestische geluiden voor meldingen en waarschuwingen voor een verhoogde algehele veiligheid van de bestuurder en passagiers.
Lees verder

Skoda kijkt terug op 30 jaar Volkswagen
Voor Skoda is 28 maart 1991 een memorabele dag: het is dan precies dertig jaar geleden dat Skoda, automobilova akciova spolecnost een contract tekende dat de onderneming verbond aan de Volkswagen Groep. Sindsdien heeft de autofabrikant uit Mlada Boleslav zich ontwikkeld van een regionale marktleider tot een dynamisch groeiende wereldspeler die actief is in meer dan honderd markten wereldwijd. Skoda levert momenteel tien modelseries en bouwde in 2020 voor het zevende jaar op rij meer dan een miljoen autos.
Lees verder