dinsdag 23 maart 2021

Autozine: Nieuwe Ford Transit Custom in 2023

Nieuwe Ford Transit Custom in 2023
Ford maakt bekend dat van de volgende generatie Transit Custom ook een volledig elektrische variant op de markt komt, naast de plug-in hybride, mild hybride en conventionele motorvarianten. De productie van de nieuwe Custom-modellen, zowel Transit Custom bedrijfswagen als Tourneo Custom personenbus, start in de eerste helft van 2023. Volledig elektrische versies van beide modellen zijn onderdeel van het meest uitgebreide Transit Custom-gamma dat ooit in Europa is verschenen.
Lees verder

Opel bouwt 300.000e Corsa F
De nieuwste generatie van de Opel Corsa is 300.000 keer van de productielijn gerold in het Spaanse Zaragoza. Het kleinste model in Opels productportfolio was in 2020 niet alleen de bestverkochte auto in de compacte klasse in Duitsland, maar loopt dit jaar ook voorop in zijn segment. In het Verenigd Koninkrijk was de nieuwe Corsa vorig jaar zelfs de bestverkochte auto in totaal, een positie die hij op moment van schrijven nog altijd weet vast te houden. Bijna als vanzelfsprekend doet de Corsa ook in Nederland goede zaken binnen zijn segment.
Lees verder

Autotest: Ford Puma ST
De Puma is een compacte gezinsauto van Ford. Ondanks de naam is de Puma niet lenig of bijterig. Met het oog op het gezin zijn de rijeigenschappen goed, maar niet uitgesproken. Daar moet nu verandering in komen met de komst van de "Puma ST". Hoe hard bijt deze sportieve uitvoering van de Puma?
Lees verder

Fiat bouw 2,5 miljoenste 500 in Tychy
Fiat heeft de 2,5 miljoenste 500 geproduceerd. Het recordbrekende model, besteld door een klant uit Frankrijk, is een Fiat 500 Hybrid uitgerust met een mild hybrid-motor van 70 pk. De milde hybride technologie is Fiats eerste stap tot de wereld van elektrificatie. In 2020 werden in totaal 110.000 verkochte exemplaren van de 500 en Panda Hybrid, vergezeld van de Lancia Ypsilon, met een verkoopmix van meer dan 50% 500 en Panda. Vanaf de lancering tot op heden zijn er in totaal meer dan 155.000 verkochte exemplaren van de drie modellen.
Lees verder

Seat maakt toekomstplannen bekend 2021
SEAT introduceert in 2025 een compleet nieuwe elektrische stadsauto. Met dit nieuwe model debuteert het merk in het segment van autos tussen de 20.000-25.000 euro. Met deze nieuwe auto maakt de onderneming elektromobiliteit voor een brede groep consumenten bereikbaar en voldoet de Spaanse autofabrikant aan de doelstellingen voor de Green Deal. Tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers presenteerde SEAT S.A. een ambitieus plan, Future Fast Forward genaamd, als basis voor de elektrificatie van de Spaanse auto-industrie. Het belangrijkste onderdeel van dit pan is de productie van elektrische stadsautos in Spanje vanaf 2025.
Lees verder

Volvo maakt prijzen XC60 2020 bekend
De Volvo XC60 is aangepast voor modeljaar 2022. Behalve het nieuwe Android-infotainmentsysteem met geintegreerde Google-apps en -diensten en een nieuw modulair ADAS-veiligheidssysteem introduceert Volvo ook een nieuwe B6 AWD mild-hybride benzineversie. Ook nieuw is de Inscription Exclusive-versie met een prijsvoordeel van ruim 3.500 euro.
Lees verder

NewMotion plaatst 200.000e lader
NewMotion, een leverancier van EV-laadoplossingen in Europa en onderdeel van Shell, kondigt de aansluiting aan van het 200.000ste laadpunt in het Europese roamingnetwerk. Het roamingnetwerk belooft berijders van elektrische voertuigen toegang tot laadpunten in 35 Europese landen. De uitbreiding is mogelijk dankzij nieuwe samenwerkingen met onder andere Volkswagen Group Charging in Duitsland, Enel X Mobility in Italie en Gronn Kontakt in het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder