woensdag 31 maart 2021

Autozine: Toyota toont Yaris Cross Adventure

Toyota toont Yaris Cross Adventure
Toyota presenteert de Yaris Cross Adventure. De Yaris Cross is net als de Yaris hatchback ontwikkeld op het GA-B-platform, onderdeel van de modulaire Toyota New Global Architecture (TNGA), maar heeft een hogere zitpositie en een grotere bodemvrijheid. Naar verwachting komt de nieuwe Toyota Yaris Cross in september 2021 op de markt. De prijzen maakt Toyota in het tweede kwartaal van dit jaar bekend.
Lees verder

Subaru introduceert nieuwe Outback
Subaru introduceert de geheel nieuwe Outback voor de Europese markt. Het nieuwe model staat vanaf eind april 2021 in de Nederlandse showroom. Subarus ontwerptaal Dynamic x Solid zorgt voor een ruiger exterieurontwerp van de Outback, gebaseerd op het ontwerpconcept Actief en Stoer. Dat betekent een dynamisch silhouet en raamlijnen, en een solide, diep en krachtigevormgeving vanaf de raamlijn naar beneden. Bredere spatborden, een grotere zeshoekige grille, bescherming aan de voorzijde en verticaal geplaatste LED-mistlampen op de hoeken benadrukken de mogelijkheden van de SUV.
Lees verder

Volkswagen kondigt Taigo aan
Volkswagen maakt zich op voor de komst van de Taigo, eind dit jaar. Vooruitlopend op de officiele Europese premiere van het model heeft Volkswagen de naam van de nieuwe cross-over al vrijgegeven. Met de Taigo verbreedt het merk de SUV line-up in de klasse van de kleine autos. De nieuwe SUV-coupe onderscheidt zich met een sportief design, en krijgt een scala aan assistentiesystemen en digitale mogelijkheden.
Lees verder

Lexus onthult LF-Z Electrified
Met de LF-Z Electrified presenteert Lexus een elektrisch aangedreven conceptcar en een concrete toekomstvisie tegelijkertijd. De Lexus LF-Z Electrified hint op toekomstige ontwikkelingen en markeert de start van een nieuw tijdperk voor Lexus. De LF-Z conceptcar laat zien wat Lexus in 2025 wil realiseren op het gebied van prestaties, design en technologie. Het studiemodel maakt gebruik van een speciaal voor elektrische aandrijving ontworpen platform. Hierin kunnen geavanceerde technologieen zoals DIRECT4 vierwielaandrijving worden verwerkt.
Lees verder

Autotest: Peugeot 508 Sport Engineered
Vier jaar geleden introduceerde Peugeot de "Radical Berline". De nieuwe 508 kreeg die titel omdat het model breekt met alle tradities. De 508 heeft een gedurfd uiterlijk, unieke ergonomie en legt de nadruk op rijplezier. Bij de introductie van de 508 werd ook een versie beloofd die "radicaal rijplezier" zou bieden. Die belofte wordt nu ingelost met de "508 Peugeot Sport Engineered". Tijd voor een proefrit met de snelste auto die Peugeot ooit in serie heeft gebouwd!
Lees verder

Range Rover bouwt serie in Orchard Green
Land Rover Special Vehicle Operations introduceert een exclusieve speciale editie van de Range Rover, gecreeerd door het personalisatieteam van SV Bespoke. Kenmerkend is de combinatie van de carrosseriekleur Orchard Green, in een nieuwe samenstelling met satijnglans, met de kleur Narvik Black voor de kap en de buitenspiegels. De auto is afgewerkt met koperkleurige details.
Lees verder

Fiat introduceert 500 Hey Google
Fiat en Google bundelen de krachten en komen met de Hey Google speciale versie van de 500 en 500X. Eigenaren van een Fiat 500 hey Google of een Fiat 500X Hey Google kunnen met hun stem communiceren met hun auto. Ze kunnen bijvoorbeeld informatie over de auto opvragen en ontvangen. Dat kan via de smartphone of de Google Nest Hub, een digitaal display dat standaard wordt meegeleverd bij aanschaf van een 500 of 500X Hey Google.
Lees verder