maandag 15 maart 2021

Autozine: Volklswagen ID. Buzz rijdt autonoom

Volklswagen ID. Buzz rijdt autonoom
Volkswagen Bedrijfswagens maakt in hoog tempo vorderingen met de ontwikkeling en implementatie van autonoom rijden. Dankzij het groene licht van de Raad van Toezicht van de Volkswagen Groep voor ons R amp;D-programma Autonomous Driving zetten we de koers uit voor de toekomst van mobiliteit. Autonoom, elektrisch rijden gaat een belangrijke bijdrage leveren aan stedelijke mobiliteit en verkeersveiligheid. Onze modellen zijn de logische eerste keuze om dergelijke systemen toe te passen, aldus Carsten Intra, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens.
Lees verder

Volkswagen start Accelerate-plan
Volkswagen zet vaart achter zijn streven om een software-gedreven mobiliteitsaanbieder te worden. Met de ACCELERATE-strategie bereidt het merk zich voor op de ingrijpende veranderingen in de autosector. Na een wereldwijd elektrificatie-offensief focust Volkswagen zich nu op de integratie van software in de modellen en de digitale klantreis. Ook wil Volkswagen autonoom rijden nog voor het einde van dit decennium bereikbaar maken voor een brede groep klanten.
Lees verder

Elektrische Volvo krijgt Recharge banden
Volvo voorziet vanaf modeljaar 2022 alle volledig elektrische modellen in Noord- en Centraal-Europa van speciale Recharge banden die het hele jaar door gebruikt kunnen worden. Dankzij een bandenset, die in tegenstelling tot zomer- en winterbanden onder alle weers- en wegomstandigheden veilig te gebruiken is, maakt Volvo het zijn klanten makkelijk. De klant hoeft bijvoorbeeld niet meer twee keer per jaar zijn banden te wisselen en het levert ook een CO2-besparing op.
Lees verder

Toyota Supra als Jarama Racetrack Edit
Toyota introduceert een exclusieve nieuwe uitvoering van de GR Supra 3.0: de Jarama Racetrack Edition, inclusief unieke stylingdetails en een rijke uitrusting. Toyota produceert slechts negentig exemplaren voor de Europese markt, als verwijzing naar de interne codenaam van de auto: A90. Er komt een GR Supra Jarama Racetrack Edition (vanaf 85.995 euro) naar Nederland.
Lees verder

Jaguar onthult E-Type 60 collection
Jaguar Classic presenteert de E-type 60 Collection. Het gaat hier om twaalf gerestaureerde en subtiel verbeterde exemplaren van de Jaguar E-type 3.8 ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de iconische sportauto. De modellen zijn geinspireerd op de coupe en roadster die aanwezig waren bij de wereldpremiere van de E-type op de autosalon van Geneve en worden uitsluitend als paar verkocht.
Lees verder

Mercedes-Benz kondigt nieuwe SL aan
69 jaar na de presentatie van de eerste Mercedes-Benz SL staat de achtste generatie SL op het punt om zijn laatste ontwikkelingsfase in te gaan. Terwijl de tests op de openbare weg met de Mercedes-Benz 300 SL sportwagen nog plaatsvonden op de autobahn A81, voeren de engineers van Mercedes-AMG tegenwoordig hun tests uit op een speciaal afgezet testterrein in het besneeuwde Zweden.
Lees verder

Volvo V90 aangepast voor modeljaar 2022
Volvo komt na een facelift in modeljaar 2021 opnieuw met een aanpassing voor de 90-serie. Voor modeljaar 2022 krijgen de S90, V90 en V90 Cross Country het nieuwe Android-infotainmentsysteem met Google-functies en een reeks nieuwe ADAS rijhulp- en comfortsystemen. Voor de Volvo XC90 is een B6 AWD Mild Hybrid motorvariant verkrijgbaar met een trekgewicht van 2.700 kilogram. De Volvo S90, V90, V90 Cross Country en XC90 modeljaar 2022 zijn per direct te bestellen.
Lees verder