dinsdag 9 maart 2021

Autozine: VW installeert updates op ID-modellen

VW installeert updates op ID-modellen
De Volkswagen ID.3 en ID.4 kunnen vanaf nu online nieuwe functies en technische updates ontvangen. De autos blijven actueel op het gebied van digitale ontwikkelingen dankzij zogenaamde Over-the-Air updates. De softwareversie ID.Software2.1, die voorziet in de technische vereisten voor het ontvangen van Over-the-Air updates, is automatisch inbegrepen bij alle nieuwe ID.-modellen die per kalenderweek 8 zijn geproduceerd. Eigenaren van reeds afgeleverde autos worden nog deze maand uitgenodigd om de software te laten installeren.
Lees verder

5 EuroNCAP sterren voor Cupra Formentor
De Formentor is het eerste door CUPRA zelf ontworpen en ontwikkelde model dat het veiligheidstest-programma van Euro NCAP heeft doorlopen. Het resultaat: de maximale score van vijf sterren in de crashtest. Het feit dat de testcriteria dit jaar verder zijn aangescherpt, geeft de veiligheidsscore van de sportieve SUV extra glans.
Lees verder

Mulliner levert maatwerk voor Bentley
Bentley Mulliner gaat vanaf heden de meest vergaande wensen vervullen voor het complete Bentley-modellengamma, inclusief de nieuwe Bentayga. Met een uitgebreide lijst met opties voor zowel interieur als exterieur kunnen klanten hun Bentley geheel naar eigen smaak configureren. Bespoke gaat nog een stap verder dan Bentley zelf.
Lees verder

Volkswagen kondigt Project Trinity aan
Volkswagen geeft een eerste design-preview van Project Trinity. Deze elektrisch aangedreven sedan wordt vanaf 2026 in Wolfsburg gebouwd en zou nieuwe maatstaven zetten op het gebied van actieradius, laadsnelheid en digitalisering. Bovendien zou hij volgens Volkswagen verregaand geautomatiseerd kunnen rijden volgens Level 4.
Lees verder

Autotest: Mercedes-Benz S-Klasse
Mercedes-Benz introduceert de zevende generatie van de S-Klasse. Die is logischerwijs groter, stiller, sneller en comfortabeler dan de voorgaande generaties. Echter, superieure rijeigenschappen zijn met de komst van elektrische auto's zelfs in een middenklasser te realiseren. Bovendien wordt rekenkracht steeds voordeliger, zodat geavanceerde elektronica beschikbaar is in doorsnee auto's. Als de S-Klasse niet kan innoveren met rijeigenschappen of luxe, wat maakt dit topmodel van Mercedes-Benz dan superieur?
Lees verder

Skoda bouwt 15 mln in Mlada Boleslav
Skoda heeft een bijzondere mijlpaal gevierd in zijn geboorteplaats: in de hoofdfabriek van het merk in het Tsjechische Mlada Boleslav is deze maand de 15 miljoenste auto sinds 1905 van de band gerold. Het jubileummodel is een elektrische Skoda ENYAQ iV in Arctic Silver Metallic. De pioniers Vaclav Laurin en Vaclav Klement reden in 1905 hun eerste auto, de Voiturette A, op deze locatie de fabriekshal uit.
Lees verder

Volvo XC60 aangepast voor modeljaar 2022
Volvo past de XC60 aan voor modeljaar 2022. De vernieuwde XC60 krijgt een Android-gebaseerd infotainmentsysteem met ingebouwde Google-apps en -diensten. Het nieuwe infotainmentsysteem belooft klanten vele personalisatiemogelijkheden en een hoge mate van connectiviteit. Dat wordt versterkt met de introductie van een nieuw Digital Services pakket, dat standaard wordt voor Nederland.
Lees verder