maandag 26 april 2021

Autoweek: Renault ziet afscheid van MPV's naderen

Renault ziet afscheid van MPV's naderen
Ooit waren ze niet aan te slepen, maar tegenwoordig is de markt voor MPV's nog een schim van wat ooit was. Renault-topman De Meo ziet het einde naderen.
Lees verder

Porsche 911 straks ook als 'Sport Classic'
De Porsche 911 is niet bepaald een model dat om uitvoeringen verlegen zit. Dat het 911-gamma de komende jaren met nog tal van nieuwe versies wordt uitgebreid, staat in ieder geval al vast. Een van de nieuwe 911-smaken is echter een wel heel bijzondere. Porsche lijkt namelijk ook van de huidige generatie 911 een speciale Sport Classic-variant klaar te stomen.
Lees verder

Honda volledig over op elektrische auto's in 2040
Honda heeft concrete doelen gesteld voor de uitfasering van verbrandingsmotoren. In 2040 zijn alle Honda's elektrisch aangedreven, in de jaren ervoor zet het telkens een grotere stap in die richting.
Lees verder

Weblog: WLTP Nee - Weblog
De NEDC is terecht van de baan. Die was pure fraude. De auto werd in het testlab op een rollenbank gezet, energieslurpers van airco tot verlichting bleven uit, de bandendruk ging op max, carrosserienaden werden afgeplakt, spiegels en dakrails bij gelegenheid verwijderd, en dan reed men zo langzaam en voorzichtig mogelijk de verplichte 20 minuten uit. WLTP beloofde beterschap met een meer realistische testcyclus die recht zou doen aan het rijgedrag van nu; snellere acceleraties, meer remacties, ...
Lees verder

Citroën Ami - In het Wild
Citroën heeft een elektrische stadsvriendje in z'n modellengamma dat je in thuisland Frankrijk al kunt bestellen: de Ami. De korte elektrische Citroën is door AutoWeek-lezer Wouter Stern op Nederlandse bodem gekiekt en dat is best bijzonder!
Lees verder