maandag 26 april 2021

Autoweek: Tesla Model X - Back to Basics

Tesla Model X - Back to Basics
Ondanks het feit dat de Tesla Model X alweer een tijdje op de markt is, kwam hij nog nooit aan bod in deze rubriek. Recentelijk kreeg hij nog een facelift, waarvan de levering van de eerste exemplaren gepland staat voor eind dit jaar. Hoog tijd dus om eens te kijken wat je allemaal krijgt voor iets meer dan een ton in euro's. Tipje van de sluier: het controversiële stuurwiel is inbegrepen!
Lees verder

De opkomst van de achtergordels - De Vluchtstrook
Tegenwoordig zien we het omdoen van een autogordel zowel voor- als achterin als iets vanzelfsprekends. In de jaren '50 was dat wel anders, want pas toen begonnen autofabrikanten na te denken over de implementatie van deze veiligheidsvoorziening. Daarbij kwam de gordel achterin pas veel later op.
Lees verder

Mercedes-AMG SL - Blik to the Future
De recentste Mercedes-Benz SL is vorig jaar na een carrière van acht jaar stilletjes uit de showroom verdwenen, maar voor wie reikhalzend uitkijkt naar een vervolg, is er goed nieuws.
Lees verder

Hoe Nissan werkt aan zijn toekomst in Europa
Vorig jaar ging het gerucht dat Nissan zijn activiteiten in Europa op een lager pitje wilde zetten. Niets is minder waar, vertelt de kersverse topman van Nissan Motors Europe, Jordi Vila, in een gesprek over de elektrische toekomst van het merk.
Lees verder

'Topsnelheid Renault en Dacia begrensd op 180 km/h'
Een interessante uitspraak van Luca de Meo, topman van Groupe Renault. De Meo zegt dat straks geen enkel model van Renault of Dacia meer sneller dan 180 km/h kan. Het doel: het verbeteren van de verkeersveiligheid.
Lees verder