donderdag 8 april 2021

Autoweek: Volvo 340 - 1983 - Kloppend Hart

Volvo 340 - 1983 - Kloppend Hart
'Er is altijd ruimte voor verbetering.' Als dat je motto is, dan heb je een leuk leven. Dan maak je bijvoorbeeld van een Volvo 340 een indringend snuivende stofzuiger die grote schoonmaak houdt in het brein van iedereen die denkt dat een 340 een braaf truttenschuddertje is. Dat is-ie niet, het is een heerlijk lomp beest.
Lees verder

De geschiedenis van de Citroën C5
De nieuwe Citroën C5 komt eraan en dat is natuurlijk een leuk moment om eens naar de vorige C5's te kijken. Voor de derde keer slaat Citroën een wat andere weg in dan eerder.
Lees verder

Hyundai Kona N krijgt 280 pk
Hyundai werkt aan een sportieve N-versie van de Kona, een auto waarvan nu het vermogen bekend is. Dat de Hyundai Kona N geen kinderachtige auto zou worden, was al evident. Dat de hete cross-over doodleuk 280 pk krijgt, is bijzonder!
Lees verder

Kwetsbaar verkeer liep meer gevaar in rustige perioden
Er was vorig jaar minder verkeer dan normaal en er waren ook minder doden en gewonden door verkeersongevallen te betreuren. Naar verhouding is de situatie voor kwetsbare verkeersdeelnemers echter juist slechter geworden.
Lees verder

Toyota en Lexus: semi-autonoom met Advance Drive in Japan
In Japan worden de Toyota Mirai en Lexus LS gelanceerd met een systeem met de veelzeggende naam Advance Drive. Daarmee zijn de auto's verregaand in staat autonoom door het verkeer te gaan, al blijft er een grote rol weggelegd voor de bestuurder.
Lees verder