maandag 19 april 2021

Autozine: 5 EuroNCAP sterren voor Skoda Enyaq iV

5 EuroNCAP sterren voor Skoda Enyaq iV
De elektrische Skoda ENYAQ iV is door veiligheidsinstantie Euro NCAP beloond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. Met een puntentotaal van 86% van de maximale score is de nieuwe SUV van Skoda volgens Euro NCAP een van de veiligste autos in zijn soort.
Lees verder

Lexus introduceert UX Preference Line
Lexus levert de Lexus UX tijdelijk als Preference Line. Hiermee is de crossover bereikbaarder geworden, namelijk vanaf 41.495 euro of met Lexus Private Lease vanaf 529 euro per maand. De nieuwe prijzen van de basisuitvoering van de premium crossover Lexus UX beginnen bij 39.995 euro (Lexus Private Lease: 499 euro per maand).
Lees verder

SEAT Arona aangepast voor modeljaar 2022
De SEAT Arona is aangepast voor modeljaar 2022. Het onderscheidend uiterlijk komt in de vernieuwde versie van de compacte stads-SUV beter tot zijn recht, zeker bij de nieuwe Xperience-uitvoering. Daarnaast heeft de Arona een luxer interieur, met alle voordelen van digitalisering en connectiviteit. Dankzij assistentiesystemen hoort de nieuwe Arona tot de veiligste autos in zijn klasse. De marktintroductie inNederland staat gepland voor medio zomer 2021.
Lees verder

FastNed opent shops bij snelladers
Fastned, een Europees snellaadbedrijf, is door de Rechtbank Den Haag in het gelijk gesteld in een zaak over het verstrekken van huurovereenkomsten voor een shop en toiletten bij Fastned stations. De rechtbank overweegt dat de Staat, als grondeigenaar van alle verzorgingsplaatsen langs de Nederlandse snelwegen, Fastned die voorzieningen niet mag weigeren. Door dat wel te doen heeft de Staat in strijd gehandeld met de Europese Dienstenrichtlijn die de vrijheid van dienstverlening beschermt.
Lees verder

Mercedes-Benz introduceert EQB
Mercedes-Benz introduceert de EQB. Deze elektrisch aangedreven zevenzitter biedt de nieuwe EQB plaats aan uiteenlopende gezinssamenstellingen en transportbehoeften. Daarmee neemt hij een uitzonderlijke positie in, niet alleen in het compacte segment, maar vooral onder de elektroautos. De twee zitplaatsen op de derde zitrij kunnen worden gebruikt door personen tot 1,65 meter lang, en ook kinderzitjes kunnen daar worden bevestigd. De nieuwe EQB maakt zijn debuut tijdens de autoshow Auto Shanghai 2021 (21 tot 28 april). De marktintroductie in China is gepland voor dit jaar.
Lees verder

Toyota onthult bZ4X Concept
Toyota onthult op de Shanghai Motor Show 2021 een conceptversie van de Toyota bZ4X. Het is een vooruitblik op het eerste model in een reeks emissievrije, batterij-elektrische voertuigen van Toyota. De verkoop van de productieversie van de Toyota bZ4X start naar verwachting halverwege 2022.
Lees verder

Maserati onthult Levante Hybrid
De Maserati Levante Hybrid beleeft zowel een fysieke als een digitale wereldpremiere. Op het moment dat de auto op de Shanghai Auto Show wordt onthuld, vindt gelijktijdig een virtuele presentatie plaats,op de website houseof.maserati.com. Met zijn eerste geelektrificeerde SUV zet Maserati een belangrijke stap in het toekomstplan dat vorig jaar van start ging met de Ghibli Hybrid, en zal leiden tot de elektrificatie van alle nieuwe Maserati-modellen.
Lees verder