vrijdag 23 april 2021

Autozine: Citroen Ami 6 bestaat 60 jaar

Citroen Ami 6 bestaat 60 jaar
Op 24 april 1961 presenteerde Citroen de Ami 6 aan de pers. De auto ging in productie in de nieuwe fabriek in Rennes (Frankrijk). De sedanversie, de Berline, verscheen het eerst, maar de later geintroduceerde Break, de stationwagonversie, was het meest succesvol met ruim 550.000 verkochte exemplaren. In totaal produceerde Citroen ruim een miljoen exemplaren van de Ami 6. De productie kwam in 1971 ten einde. Citroen introduceerde de Ami 6 om het gat tussen de 2 CV en de ID/DS op te vullen.
Lees verder

Subaru breidt garantie uit naar 5 jaar
De magische cijfers 555 keren terug bij Subaru. Ooit prijkte de cijfercombinatie op rallyautos, nu staat het getal voor zekerheid. Voor alle nieuwe Subarus vanaf modeljaar 2021 is de garantietermijn verlengd van drie naar vijf jaar, is vijf jaar Subaru Mobiliteit Service standaard en biedt het merk vijf jaar nieuwwaardeverzekering.
Lees verder

Mercedes-Benz start met Green Charging
Met de leveringen van de eerste EQAs dit voorjaar gaat Mercedes-Benz Nederland van start met Green Charging. Iedere in Nederland geleverde EQA kan hierdoor 200.000 kilometer CO2-neutraal geladen worden. Mercedes-Benz Nederland doet hiermee nog een schepje bovenop het internationale initiatief van Mercedes me Charge om EQA-rijders groen te laten laden en zo de CO2-voetafdruk verder te verkleinen.
Lees verder

BYD presenteert e-platform 3.0
BYD, actief op het gebied van voertuigen met aandrijving op alternatieve brandstoffen, heeft het nieuwe e-platform 3.0 gepresenteerd op de Shanghai Auto Show 2021. Ook debuteerden daar de X DREAMconceptcar en de geheel nieuwe EA1, en werd officieel het nieuwe super-hybride topmodel gelanceerd, de 2021 Tang DM-i.
Lees verder

MG ZS tijdelijk 4000 euro in prijs verla
MG maakt elektrisch rijden voordeliger. Bij aanschaf van een nieuwe MG ZS EV uit voorraad profiteert de klant tijdelijk van een MG Premie van 4.000 euro. Dat betekent dat een nieuwe MG ZS EV tijdelijk leverbaar is voor prijzen vanaf 26.985 euro.
Lees verder

Volkswagen ID.4 is World Car of the Year
De World Car of the Year 2021 is een Volkswagen geworden. Tijdens de internationale World Car Awards verkiezing overtuigde de volledig elektrische ID.4 in een sterk veld van internationale concurrenten. Meer dan 90 internationale autojournalisten uit 24 landen beoordeelden de allerbeste auto-innovaties op de wereldwijde automarkt.
Lees verder

Rij-impressie: Lynk & Co 01
Een nieuw merk betreedt de automarkt: "Lynk en Co". Lynk en Co belooft een nieuwe kijk op auto's, mobilitiet en verkoop. Het eerste model is toepasselijk genaamd "01". Met deze middelgrote SUV met hybride-aandrijving richt Lynk en Co zich op het meest populaire segment van de markt. De vraag is daarom: wat doet Lynk en Co anders?
Lees verder