vrijdag 23 april 2021

Autozine: Land Rover Defender is World Design Car

Land Rover Defender is World Design Car
De Land Rover Defender is bij de jaarlijkse World Car Awards bekroond tot 2021 World Car Design of the Year. Het is de derde keer dat Land Rover de begeerde titel in ontvangst mag nemen, na eerdere overwinningen voor de Range Rover Velar (2018) en Range Rover Evoque (2012).
Lees verder

Volvo wil CO2-uitstoot verlagen 2021
Met behulp van een circulaire bedrijfsvoering streeft Volvo Cars naar een jaarlijkse besparing van 1 miljard Zweedse kronen en een vermindering van 2,5 miljoen ton CO2-uitstoot vanaf 2025. Ter ondersteuning van de langetermijndoelstelling van de onderneming om tegen 2040 een klimaatneutrale onderneming te worden, zal Volvo Cars een gesloten materiaalkringloop creeren voor emissiezware materialen zoals staal en aluminium, en onderdelen hergebruiken, repareren en opknappen.
Lees verder

Hyundai maakt prijzen IONIQ 5 bekend
Hyundai heeft de prijzen bekendgemaakt van de IONIQ 5. Deze volledig elektrische SUV verschijnt deze zomer in de showroom en is er vanaf 43.500 euro. Dit betreft de achterwielaangedreven IONIQ 5 met 58 kWh-batterij in de uitvoering Style. Op de prijslijst staan ook de achterwielaangedreven IONIQ 5 met 73 kWh-batterij en de vierwielaangedreven IONIQ 5 met 73 kWh-batterij. Behalve de Style zijn er nog drie uitvoeringen: Connect, Connect+ en Lounge. Bekijk hier alle prijzen.
Lees verder

Kia werkt samen met IONITY
Kia EV6-rijders kunnen tegen speciale tarieven laden bij IONITY. De samenwerking tussen Kia en IONITY is relevanter dan ooit. Een van de technische hoogstandjes van de Kia EV6 is het 800V-accupakket dat het mogelijk maakt om ultrasnel te laden. Bij de snellaadstations van IONITY duurt het onder ideale omstandigheden 18 minuten om de accu van de EV6 te laden van 10 tot 80 procent. In minder dan 4,5 minuut kan tot 100 km bereik worden bijgeladen.
Lees verder

Volkswagen toont vernieuwde Polo
Volkswagen heeft de Polo vernieuwd voor modeljaar 2022. Zo is het een van de eerste autos in zijn klasse die gedeeltelijk geautomatiseerd kan rijden. En er is meer. Front en achterzijde vallen op door het vernieuwde design en de toepassing van LED-lichtunits. De Digital Cockpit is voortaan standaard en er zijn nieuwe, moderne infotainmentsystemen.
Lees verder

Audi start verkoop Q4 e-tron
Audi start de verkoop van de elektrische Q4 e-tron. Volgens de fabrikant combineert de Q4 e-tron het formaat van een Audi Q3 met de binnenruimte van een Q7. Het gedigitaliseerde interieur maakt de bediening eenvoudig en dankzij 100% connectiviteit zijn veel online diensten en functies beschikbaar.
Lees verder

Honda introduceert HR-V e:HEV
Honda introduceert de HR-V e:HEV. De HR-V e:HEV wordt aangedreven door Hondas hybride aandrijflijntechnologie met twee motoren. De compacte SUV voegt zich voor het eerst bij Hondas e:HEV-modellen (hybride elektrisch voertuig) en vertegenwoordigt een van de laatste stappen in de toewijding van het merk om al zijn reguliere modellen in Europa in 2022 te hebben geelektrificeerd. De nieuwe HR-V e: HEV zal eind 2021 in Europa verkrijgbaar zijn.
Lees verder