woensdag 28 april 2021

Autozine: Maserati introduceert F Tributo Special

Maserati introduceert F Tributo Special
Maserati brengt een eerbetoon aan zijn raceverleden met de F Tributo Special Edition. Maseratis debuut in de autosport vond precies 95jaar geleden plaats; op 25 april 1926 won de eerste raceauto met de drietand op de motorkap, de Tipo26, de 1.500 cc-klasse in de Targa Florio met Alfieri Maserati aan het stuur. 28 jaar later, op 17 januari 1954, maakte Maserati zijn debuut in de F1 en betrad de top van de wereldwijde autosport met de 250F, bestuurd door Juan Manuel Fangio. Het was een iconisch partnership dat werd bekroond met vele overwinningen. Maserati komt nu met een passend eerbetoon aan die roemruchte historie.
Lees verder

Autotest: Toyota Mirai
Toyota is zeker van zijn zaak. Zo zeker zelfs dat ze hun auto op waterstof "Toekomst" hebben genoemd. "Mirai" is namelijk het Japanse woord voor "toekomst". Waarom is Toyota er zo zeker van dat waterstof de toekomst heeft? En is de Mirai de ideale auto voor die toekomst? Autozine reed een week lang op waterstof om de antwoorden op die vragen te vinden.
Lees verder

Opel viert 50-jarig jubileum Elektro GT
In 1971 maakten de astronauten van de Apollo 15 na hun landing op de maan als eersten een rit in een volledig elektrische maanrover. In datzelfde jaar bewees een unieke Opel GT dat elektromotoren niet alleen voor golfkarretjes zijn. Op 17 en 18 mei 1971 vestigde Georg von Opel op de Hockenheimring in Duitsland een nieuw snelheidsrecord voor elektrische autos. Dat deed hij met een speciaal ontwikkelde en aangepaste sportauto: de Opel Elektro GT. Uiteindelijk vestigde de auto zes wereldrecords.
Lees verder

Opel Astra F bestaat 30 jaar
Toen de Opel Astra F in 1991 zijn werelddebuut maakte, veranderde er veel in de wereld. Het IJzeren Gordijn dat Europa had verdeeld was recent opgeheven en de Koude Oorlog beeindigd. Mede door incidenten als dat van het olielek van de Exxon Valdez werden mensen zich ook meer bewust van de invloed die de mens heeft op het milieu. Autofabrikanten moesten een balans vinden tussen lagere emissies, minder brandstofverbruik en tegelijkertijd een groeiende vraag naar meer comfort.
Lees verder

Hyundai onthult Kona N
Hyundai heeft de KONA N onthuld, de allereerste SUV van Hyundai met het sportieve N-label. Net als alle andere N-modellen van Hyundai is ook de KONA N uitgerust met talrijke sportieve voorzieningen, zoals Launch Control voor een snelle acceleratie, en onderscheidt hij zich door zijn N-specifieke rijeigenschappen. Het is nog niet bekend of de KONA N in Nederland gevoerd gaat worden.
Lees verder

Volvo XC40 is Top Safety Pick Plus
De volledig elektrische Volvo XC40 Recharge werd door het Amerikaanse Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) bekroond met het label TOP SAFETY PICK PLUS (TSP+). Met de toevoeging van dit model is Volvo het enige merk dat voor alle Volvos in het aanbod het label TSP+ behaalt.
Lees verder

Kia Motors heet voortaan Kia
Kia Motors Nederland B.V. heet vanaf nu Kia Nederland B.V. De nieuwe naam weerspiegelt de verbrede visie van het merk, onderdeel van Plan S, de langetermijnstrategie die vorig jaar werd onthuld om een leidende positie te verwerven in de wereld van duurzame mobiliteit. Belangrijke pijlers onder deze strategie zijn de volgende generatie EVs, nieuwe mobiliteitsoplossingen, PBVs (Purpose Built Vehicles) en een duurzame productie door toepassing van schone energie en recyclebare materialen.
Lees verder