Doorgaan naar hoofdcontent

Reisadvies negatief tot half mei, kabinet werkt aan proefreizen

Reisadvies negatief tot half mei, kabinet werkt aan proefreizen
Tot en met 15 mei blijft het reisadvies negatief en vraagt het kabinet mensen om niet naar het buitenland te reizen. Ook in de meivakantie blijven internationale reizen een te groot risico voor de verspreiding van het coronavirus. Voor de periode daarna wil het kabinet toewerken naar specifieke reisadviezen per land, waardoor versoepelingen mogelijk zijn voor landen met een laag besmettingsrisico. Het kabinet begint samen met de reissector in april wel met proefreizen, die moeten uitwijzen hoe vakanties naar andere landen straks weer veilig en verantwoord kunnen worden opgestart. Samen met het voorstel voor Europese vaccinatie- en testbewijzen moeten internationale reizen hiermee zo snel als mogelijk weer veilig worden.
Lees verder

Circulaire economie essentieel voor behalen van klimaatdoelen van Parijs
NEDERLAND EN FINS INNOVATIEFONDS SITRA HOUDEN ONLINE WORLD CIRCULAR ECONOMY FORUM+CLIMATE OP 15 EN 16 APRIL 2021 Om de doelstellingen uit het klimaatakkoord van Parijs te kunnen halen, moet ook de wereld veranderen in een circulaire economie. Een circulaire economie zorgt voor ongeveer 20 procent minder broeikasgassen in de lucht en kan daarmee structureel bijdragen aan de afspraken uit het Parijsakkoord. Het World Circular Economy Forum+Climate is de online conferentie om aandacht te vestigen op het belang van een circulaire economie om klimaatdoelen te halen.
Lees verder

Meer en betere Europese treinverbindingen doel van European Year of Rail
Het Europese Jaar van het Spoor begint vandaag. Hoewel we door de coronacrisis maar beperkt op reis kunnen, vraagt de Europese Unie dit jaar aandacht voor het belang van goede Europese treinverbindingen. Doel is ervoor te zorgen dat na de pandemie in heel Europa meer mensen en goederen met de trein gaan reizen om op die manier bij te dragen aan het halen van de klimaatdoelen.
Lees verder

2,5 miljoen voor verplaatsing goederenvervoer naar water en spoor
Meer goederenvervoer over water of via het spoor in plaats van over de weg. Dat is goed voor de afname van de verkeersdrukte op de weg, de verkeersveiligheid en het terugdringen van CO2-uitstoot. Minister Van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Van Veldhoven gaan ondernemers in de logistiek helpen om de verplaatsing van het goederenvervoer naar water en spoor – de modal shift - te maken. Ze trekken om ze daar bij te ondersteunen een bedrag van 2,5 miljoen euro uit. Logistieke bedrijven die kleine of middelgrote transporten verzorgen, komen in aanmerking voor financiĆ«le steun als ze ladingen bundelen.
Lees verder