dinsdag 18 mei 2021

Autofans: Lexus heeft 2 miljoen "geëlektrificeerde" auto's verkocht

AUTOFANS
Lexus heeft 2 miljoen "geëlektrificeerde" auto's verkocht
Taal Nederlands Samen met moederbedrijf Toyota was Lexus één van de pioniers van de geëlektrificeerde aandrijvingen. Zo schoof het in 2005 al een hybride-SUV naar voren met de RX 400h. Nu, vijftien jaar na datum kan het merk officieel meldden dat het 2 miljoen auto's heeft verkocht met "een vorm van elektrificatie" aan boord. Het gaat hier echter niet over full-EV's.
Lees verder

Vanaf 2026 enkel nog maar elektrische bedrijfswagens: Dit moet je weten
Taal Nederlands De Belgische federale regering heeft officieel groen licht gegeven voor een versnelde vergroening van het bedrijfswagenpark. Vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische auto's fiscaal interessant zijn. Welke spelregels de Belgische regering de komende jaren heeft uitgestippeld? We sommen ze voor je op.
Lees verder

BMW plaagt met nieuwe M240i
Taal Nederlands Een nieuwe generatie 2 Reeks Coupé zit klaar in de pijplijn bij BMW. In tegenstelling tot broertje 1 Reeks zal die niet overstappen naar voorwielaandrijving maar zijn achterwielaangedreven chassis behouden. Met plaagstoten van de M240i-uitvoering maakt het merk uit München ons alvast warm.
Lees verder

Lamborghini vanaf 2024 volledig hybride, EV na 2025
Taal Nederlands Ook sportwagenmerken grijpen steeds vaker naar elektrificatie. Enerzijds om een toef extra vermogen te vinden, anderzijds om de ecologische impact te beperken. Lamborghini heeft vandaag haar strategie voor de komende jaren uit de doeken gedaan. Vanaf 2024 zal elke Lambo een hybride zijn, na 2025 lanceert het merk een volledig elektrisch model.
Lees verder

Cupra Born is Volkswagen ID.3 met tribal-sausje
Taal Nederlands Seat is klaar met haar versie van de elektrische Volkswagen ID.3. Die krijgt onderdak onder het Cupra-dak, gaat door het leven als Born en zal op 25 mei officieel onthuld worden. Een eerste video van Seat/Cupra toont de Born in vol ornaat.
Lees verder