maandag 24 mei 2021

Autoweek: De Russische Wankelmotor - De Vluchtstrook

De Russische Wankelmotor - De Vluchtstrook
De Wankelmotor roept bij velen wellicht de associatie op met Mazda of NSU, maar ook in Rusland experimenteerde men er volop mee. Met name de politie en de KGB maakten gebruik van het motortype in hun auto's, maar ook reguliere kopers konden een snelle Lada bemachtigen. In deze editie van De Vluchtstrook zoomen we in op de geschiedenis van Lada en de wankelmotor.
Lees verder

De elektrische Renault 5 was er al in de jaren 70
De Renault 5 keert terug en wel als een volledig elektrisch model. Daarmee wordt oud en nieuw mooi verenigd. Toch is een elektrische Renault 5 niet zo nieuw als het lijkt.
Lees verder

Subaru Outback - Rij-impressie
De Subaru Legacy is in Nederland al jaren niet meer leverbaar, maar in de vorm van de Outback leeft de auto hier toch een beetje voort. We krijgen zelfs gewoon de geheel nieuwe, zesde generatie voorgeschoteld, een auto die van de hoge banden tot de imposante dakrails helemaal nieuw is.
Lees verder

Chiptekort bij Audi: 'Werktijdverkorting voor 10.000 Audi-medewerkers'
Audi ziet zich gedwongen voor 10.000 medewerkers werktijdverkorting aan te vragen. Dat heeft niet direct iets te maken met het coronavirus, maar uiteraard wel alles met het zich voortslepende chiptekort.
Lees verder

Fisker Ocean als Pausmobiel
Fisker sluit zich aan in de opvallend lange rij van autofabrikanten die de Paus aan een nieuwe pausmobiel willen helpen. De Fisker Ocean dient als basis voor de elektrische pausmobiel.
Lees verder