donderdag 13 mei 2021

Autoweek: GTO Engineering laat meer van eigen V12 zien

GTO Engineering laat meer van eigen V12 zien
Het Britse GTO Engineering werkt momenteel aan een moderne interpretatie van de Ferrari 250 GT SWB Berlinetta: de Squalo. Onder de kap van de retrorakker komt een V12 te liggen die het bedrijf zelf ontwikkelt en bouwt. Over die krachtbron is nu meer bekend, met name het maximum toerental wekt indruk.
Lees verder

Test: DS 9
Ooit was de Citroën DS een van de meest geavanceerde auto's ter wereld. De 9 moet het merk DS weer terug in die voorhoede plaatsen met onderscheidend design, bijzondere ondersteltechniek en moderne plug-in hybride aandrijflijnen.
Lees verder

Aston Martin werkt aan volledig elektrisch model
Aston Martin is bezig met een volledig elektrisch model. Dat zegt CEO Tobias Moers. De eerste EV van Aston Martin moet in 2025 of 2026 op de markt komen.
Lees verder

Gordon Murray Automotive houdt vast aan V12 én elektrificeert
De Gordon Murray Group gaat uitbreiden. Het bedrijf investeert de komende vijf jaar omgerekend bijna € 350 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling.
Lees verder

De eerste turbomotoren waren er eerder dan je denkt
Met voortschrijdend technisch inzicht zijn we in de loop der jaren steeds beter in staat om complexe systemen te beheersen. Desalniettemin vindt veel moderne techniek z'n wortels in het verleden, zo ook de turbomotor.
Lees verder