zondag 30 mei 2021

Autoweek: Renaults 'Roadbox' – De Vluchtstrook

Renaults 'Roadbox' – De Vluchtstrook
We denken op deze site graag terug aan de tijd waarin de betaalbare cabriolet de normaalste zaak van de wereld was. Renaults eerste open Mégane is daar een uitstekend voorbeeld van, maar wist je dat je 'm in enkele minuten kunt omtoveren in een heuse roadster?
Lees verder

Test: Ford Mustang Mach 1 & Shelby GT500
De naam Mustang heeft nog nooit zo veel geleefd in Nederland als de laatste maanden, maar dat komt door de koppeling van de legendarische naam aan de elektrische Mach E. De liefhebber met benzine in de aderen doet dat pijn. Ter compensatie heeft Ford nu de Mustang Mach 1 voor ons. Met atmosferische V8, geprepareerd door Europese Ford-mensen.
Lees verder

Dacia Bigster - Blik to the Future
Dacia blijkt een succesformule voor moederbedrijf Renault. De Roemeense budget-tak zoekt het binnenkort letterlijk hogerop met een stoere SUV die we voorlopig de Bigster noemen. Hij boort een nieuwe klantenkring aan.
Lees verder

Test: Renault Express
Doordat de Dacia Dokker zijn carrière mag voortzetten als een Renault, denkt dit merk extra kansrijk te zijn in de zogenoemde grootzakelijke markt, waar wagenparkbeheerders orders voor honderden auto's tegelijk plaatsen. Wij reden met de nieuweling, waarvoor de oude naam Express is afgestoft.
Lees verder

Luchtvering: het was er 110 jaar geleden al
Met voortschrijdend technisch inzicht zijn we in de loop der jaren steeds beter in staat om complexe systemen beter te beheersen. Desalniettemin vindt veel moderne techniek z'n wortels in het verleden, zo ook luchtvering.
Lees verder