zaterdag 22 mei 2021

Autoweek: Test: Mitsubishi Eclipse Cross PHEV – Citroën C5 Aircross Hybrid

Test: Mitsubishi Eclipse Cross PHEV – Citroën C5 Aircross Hybrid
De recente update van de Mitsubishi Eclipse Cross hoort zonder meer thuis in de categorie 'bijzondere facelifts'. De auto werd niet alleen langer, maar kreeg ook nog eens een plug-in hybride aandrijflijn toegeschoven. Hoog tijd voor een herkansing tegenover de Citroën C5 Aircross, die nu uiteraard eveneens als stekkerhybride aantreedt.
Lees verder

Rolls-Royce stelt Anders Warming aan als Design Director
Rolls-Royce heeft een nieuwe designbaas. De Deen Anders Warming mag de illustere rol van Director of Design voor het edele Britse merk gaan vervullen en keert daarmee terug bij BMW.
Lees verder

Kia Sorento - Achteruitkijkspiegel
Vanuit een hybride Kia Sorento belt Cornelis met Frank om traditiegetrouw de week door te nemen. Autofabrikanten staan achterin de rij voor chips, maar dat is wel een beetje eigen schuld. De Mercedes-Maybach krijgt weer een V12 en dat doet terug mijmeren naar de Mercedes-Benz 600, al dan niet Pullman, waar grote ego's of veel mensen in pasten. Dat laatste geldt ook voor de jarige Renault Scénic, maar die kan het feestje helaas niet vieren met 'op naar de volgende 25 jaar'.
Lees verder

Renault Arkana - Back to Basics
De Renault Arkana is een bijzonder model. In eerste instantie was hij er alleen voor de Russische markt, maar nu is de SUV met aflopende daklijn ook verkrijgbaar in ons land. Hoeveel waar biedt de Arkana voor zijn geld? Tijd om de prijslijst er eens bij te pakken.
Lees verder

Zijn de prijsstijgingen in autoland echt zo extreem?
Prijzen voor nieuwe auto's blijven maar stijgen: het is een veel gehoorde klacht en harde cijfers onderschrijven het. Maar hoe extreem zijn die stijgingen nou werkelijk?
Lees verder