zaterdag 15 mei 2021

Autozine: Citroen bouwt miljoenste C3

Citroen bouwt miljoenste C3
De derde generatie van de Citroen C3 heeft de mijlpaal bereikt van een miljoen geproduceerde exemplaren. Citroen introduceerde de huidige generatie van de C3 in november 2016. Het model gaf een nieuwe impuls aan het merk, met een nieuwe identiteit die is terug te zien in het gehele modellengamma. In 2020 behoorde de C3 tot de zeven succesvolste modellen in zijn segment in Europa. In belangrijke markten als Frankrijk, Spanje, Italie, Belgie, Portugal, Denemarken, Slowakije en Bulgarije behoort hij zelfs tot de top 3 van bestverkochte modellen in zijn segment.
Lees verder

Mercedes-Benz toont Concept EQT
Met de Concept EQT, een elektrische variant van de nieuwe T-Klasse, geeft Mercedes-Benz Vans een concrete indruk van een compacte MPV. Het concept, dat al veel weg heeft van het productiemodel, combineert een ruim interieur voor maximaal zeven inzittenden met een royale bagageruimte. Mercedes-Benz Vans brengt hiermee de formule van de V-Klasse en EQV naar een compacter segment. De Concept EQT belooft een unieke combinatie van comfort, functionaliteit en elektrisch rijplezier en is voorzien van een elektrisch longboard dat geheel is geintegreerd in de bagageruimte.
Lees verder

Subaru kondigt Solterra aan
Subaru Corporation heeft aangekondigd dat Subarus geheel nieuwe batterij-elektrische SUV de naam Solterra zal krijgen en volgens de planning in 2022op de markt zal komen. Solterra is Subarus geheel nieuwe, volledig elektrische SUV in het C-segment en het zal de eerste auto van Subaru zijn die wordt gebouwd op het specifieke e-Subaru Global Platform voor batterij-elektrische voertuigen (BEV).
Lees verder

Alfa Romeo introduceert Giullia GTA-m
De Alfa Romeo Giulia GTA is in GTAm-configuratie onthuld. Het brengt een van de namen in de geschiedenis van het merk terug: de Giulia GTA uit 1965. Het is een terugkeer naar de wortels van het merk dat 111 jaar geleden werd opgericht. Door het veelvuldig gebruik van ultralichte materialen is het gewicht van de Giulia GTA, in vergelijking met de Giulia Quadrifoglio, tot 100 kg verminderd. Hij wordt aangedreven door een 540 pk sterke Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo-motor met een gewicht / vermogen-verhouding van 187 pk/L. Met het Launch Mode-systeem gaat hij in 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u.
Lees verder

Range Rover Evoque in Bronze collection
Land Rover versterkt het aanbod van de Range Rover Evoque met twee nieuwe uitvoeringen. Behalve de Evoque Bronze Collection Special Edition met een onderscheidende uitstraling introduceert het merk ook de Evoque P300 HST met extra krachtige prestaties en een sportieve uitstraling.
Lees verder

Volkswagen vernieuwt Tiguan Allspace
Na de nieuwe Tiguan lanceert Volkswagen nu ook de vernieuwde Tiguan Allspace, de extra ruime versie die plaats biedt aan maximaal zeven personen. De meest succesvolle SUV van Volkswagen krijgt een scherper design, luxe LED-verlichting, nieuwe assistentiesystemen en biedt meer online diensten.
Lees verder

Autotest: DS 9
DS is een nieuw Frans automerk dat inspiratie haalt uit de modewereld. Tot nu toe produceerde DS voornamelijk compacte auto's. Daarmee heeft het al laten zien dat het samensmelten van twee werelden werkt. Echter, kleine auto's brengen beperkingen met zich mee. Nu gaat DS een stap verder met een waar topmodel: de DS 9. Waartoe is DS in staat als de beperkingen worden weggenomen? En kan dit jonge merk zich nestelen in het topsegment?
Lees verder