woensdag 26 mei 2021

Autozine: Ford introduceert F-150 Lightning

Ford introduceert F-150 Lightning
Ford introduceert de F-150 Lightning pick-up. De F-150 Lightning rolt vanaf volgend jaar van de band in een nieuwe fabriek, waarin duurzame productiepraktijken worden toegepast. De fabriek is onderdeel van Fords River Rouge-complex in Dearborn, net buiten Detroit (VS).
Lees verder

Bentley viert 75 jaar productie in Crewe
Bentley viert het feit dat het 75 jaar autos bouwt in de iconische fabriek in Crewe. De Mk V, de allerlaatste auto die in Derby is gebouwd voor het Crewe-tijdperk in mei 1946 aanbrak, stond vandaag opgesteld op Pyme Lane terwijl de huidige generatie Bentley-modellen op recordniveau van de productielijn rolden.
Lees verder

Kia- bouwt 4 miljoenste auto in Europa
De Slowaakse fabriek van Kia heeft een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het merk bereikt. Recent rolde in ?ilina de vier miljoenste Kia, een Sportage, van de productielijn. De fabriek bouwt momenteel niet alleen alle leden van de Ceed-familie, bestaande uit de Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed en XCeed, maar ook de Sportage.
Lees verder

Ford introduceert Ranger Raptor Special
De Ford Ranger Raptor is verkrijgbaar als Special Edition.Om exclusiviteit te waarborgen, wordt de nieuwe Ford Ranger Raptor Special Edition geproduceerd in beperkte aantallen. De Special Edition versterkt de uitstraling van de pick-up met aanvullende stijlaccenten, zoals racestrepen en rode details. De Ranger Raptor is ontwikkeld door Ford Performance als de ultieme Ford Ranger. Deze versie is voorzien van een zeer sterk chassis, aangepaste wielophanging en banden en een EcoBlue dieselmotor. De Ranger Raptor Special Edition is vanaf Q1 2022 bij geselecteerde Nederlandse Ford dealers te zien.
Lees verder

Cupra introduceert Born
Met de Born heeft CUPRA zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto aan de wereld gepresenteerd. Nog dit jaar maakt de CUPRA Born zijn opwachting in Nederland, vanaf juni is hij te reserveren op de website CupraOfficial.nl.
Lees verder

Autotest: Mercedes-Benz EQA
Mercedes-Benz is ambitieus als het gaat om elektrische auto's. Het heeft er zelfs een speciaal submerk voor opgezet. Onder de naam "EQ" worden elektrische auto's aangeboden van groot tot klein, zodat spoedig elektrische alternatieven leverbaar zijn voor alle modellen van Mercedes-Benz. Nadat de grote EQ's zich hebben bewezen is het nu tijd voor de kleinste: de EQA. Biedt ook dit instapmodel de meerwaarde die van Mercedes-Benz mag worden verwacht?
Lees verder

Volvo Torslanda wordt klimaatneutraal
Volvo kondigt aan dat de Torslanda-fabriek in Zweden de eerste autofabriek van Volvo wordt die de status volledig klimaatneutraal heeft bereikt. Hiermee zet het merk een stap in zijn ambitieom het wereldwijde productienetwerk tegen 2025 CO2-neutraal te maken.
Lees verder