vrijdag 21 mei 2021

Autozine: Opel Combo-e Life nu te bestellen

Opel Combo-e Life nu te bestellen
Opel opent per direct de orderboeken van de nieuwe, volledig elektrische Opel Combo-e Life. Het is de eerste volledig elektrische aangedreven gezinsauto van de Duitse autoproducent. De Nederlandse vanaf prijs bedraagt 38.537 euro, voor aftrek van subsidies. De Combo-e Life staat vanaf dit najaar bij de dealers en vult het aanbod geelektrificeerde Opel-modellen aan.
Lees verder

Lexus bouwt 2 miljoenste hybride
Lexus heeft een nieuwe mijlpaal bereikt, namelijk de wereldwijde verkoop van twee miljoen geelektrificeerde voertuigen. Dit feestelijke aantal werd eind april 2021 bereikt. Sinds 2005 hebben de geelektrificeerde Lexus modellen bijgedragen aan een cumulatieve CO2-reductie van ongeveer 19 miljoen ton.
Lees verder

Ford Mustang Mach 1 komt naar Europa
De eerste exemplaren van de nieuwe Ford Mustang Mach 1, de krachtigste Mustang voor de Europese markt, zijn onderweg om aan klanten te worden geleverd. De Ford Mustang Mach 1 tilt de prestaties van Fords bestverkochte sportwagen naar een hoger niveau dankzij de speciaal afgestelde 5.0-liter V8-motor met 460 pk, unieke transmissiespecificaties, verbeterde aerodynamica en nieuwe koelsystemen.
Lees verder

Opel bouwt elektrische Manta
De Opel Manta werd vijftig jaar geleden geintroduceerd met een viercilinder benzinemotor. Nu is het model terug, als eerste ElektroMOD in de geschiedenis van Opel. De Opel Manta GSe ElektroMOD is elektrisch aangedreven en combineert daarmee het beste van twee werelden: het klassieke uiterlijk van een stijlicoon met geavanceerde technologie voor duurzame mobiliteit.
Lees verder

Jaguar E-PACE als R-Dynamic Black Edit
Jaguar breidt het aanbod van de E-PACE uit met de nieuwe R-Dynamic Black Edition. Deze versie wordt gekenmerkt door zwarte exterieurdetails, 19-inch lichtmetalen wielen en een royale standaarduitrusting. Voor de gehele reeks geldt dat de Jaguar E-PACE beschikbaar wordt met draadloze Apple CarPlay en Android Auto via Software-Over-The-Air (SOTA), waarmee het comfort en gemak aan boord gaandeweg naar een hoger niveau getild wordt.
Lees verder

Stellantis herziet dealernetwerk
De veranderingen op het gebied van milieu en regelgeving zijn van invloed op het distributiemodel van de auto-industrie, waarbij de modellen van de merken richting elektrificatie worden geleid. Omni-kanalen, waaronder online verkooptrajecten, hebben de aankoop- en consumptiepatronen van klanten veranderd en de komende BER (EU-groepsvrijstellingsverordeningen), die in2023 in werking treedt, leidt waarschijnlijk tot het aanpassen van de huidige distributiecontracten en -standaarden.
Lees verder

Autotest: Mazda CX-5
De Mazda CX-5 is vernieuwd voor modeljaar 2022. En dat is een stuk interessanter dan het lijkt! Mazda doet dingen namelijk graag anders. Terwijl vrijwel alle autofabrikanten zich toeleggen op elektrische auto's, heeft Mazda de dieselmotor van de CX-5 verbeterd. Daarnaast zijn standaard zaken zoals de uitrusting en veiligheidsvoorzieningen aangepakt. Kan dit model uit 2017 de concurrentie daarmee nu weer aan?
Lees verder