vrijdag 21 mei 2021

De Servicevoorwaarden van YouTube worden aangepast

 

Met deze e-mail willen we je laten weten dat we de Servicevoorwaarden ('Voorwaarden') van YouTube gaan updaten, zodat deze duidelijker en transparanter zijn voor onze gebruikers. De Voorwaarden zijn in november 2020 al ge├╝pdatet voor de Verenigde Staten. Deze wijzigingen zouden geen grote gevolgen moeten hebben voor je toegang tot of gebruik van de YouTube-service.

 

Een samenvatting van de wijzigingen:

  • Beperkingen op gezichtsherkenning: In de Servicevoorwaarden staat al dat je geen informatie mag verzamelen waarmee personen kunnen worden ge├»dentificeerd zonder hun toestemming. Gezichtsherkenningsinformatie viel daar altijd al onder, maar in de nieuwe Voorwaarden wordt dit expliciet benoemd.
  • Het recht van YouTube om inkomsten te genereren: YouTube heeft het recht om met alle content op het platform inkomsten te genereren. Het kan dus zijn dat er advertenties worden getoond bij video's van kanalen die niet in het YouTube-partnerprogramma zitten.
  • Royaltybetalingen en belastinginhouding: Opbrengsten die aan creators worden uitbetaald, worden in het Amerikaanse belastingstelsel beschouwd als royalty's. Google houdt belasting op deze betalingen in als de wet dat voorschrijft.
 

Lees de updates van de Voorwaarden zorgvuldig door. De nieuwe Voorwaarden gelden vanaf 1 juni 2021 voor gebruikers buiten de VS. Door na deze datum YouTube te blijven gebruiken, ga je akkoord met de nieuwe Voorwaarden. Let op: als je toestaat dat je kind YouTube Kids gebruikt, ga je ook namens je kind akkoord met de nieuwe Voorwaarden.

 

Ga naar ons Helpcentrum voor meer informatie.

 

 
 

We sturen je deze e-mail om je te informeren over belangrijke wijzigingen in de Voorwaarden van YouTube.

 
 
© 2021 Google Ireland Ltd, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland