donderdag 24 juni 2021

Audi alleen nog elektrisch vanaf 2026

AUTOZINE
Audi alleen nog elektrisch vanaf 2026
De productie van Audis laatste volledig nieuw ontwikkelde model met verbrandingsmotor start over vier jaar. Vanaf 2026 brengt het merk wereldwijd alleen nog maar nieuwe, uitsluitend elektrisch aangedreven modellen op de markt. Als onderdeel van een strategische herori?ntatie versnelt Audi de overgang naar e-mobiliteit. De fabrikant zet de productie van verbrandingsmotoren geleidelijk stop tot 2033. Audi wil uiterlijk in 2050 netto nul uitstoot bereiken.
Lees verder

Kia verbetert UVO Connect-app 2021
Kia heeft de UVO Connect-app vernieuwd. De nieuwste versie heeft een extra strakke vormgeving, verbeterde menus en nieuwe functies. Met de UVO Connect-app hebben gebruikers op afstand toegang tot voertuiginformatie, zoals ritgegevens en statistieken, voertuiglocatie en vergrendelingsstatus. EV-rijders kunnen de app gebruiken om de climate control in te stellen, de laadstatus te bekijken, slimme laadschemas te plannen en de actieradius te checken op basis van de resterende acculading.
Lees verder

Volvo XC90 krijgt LiDAR sensor
Volvo onthult de volledig elektrisch aangedreven opvolger van de XC90 in 2022. De SUV is dan standaard voorzien van moderne sensoren, inclusief LiDAR-technologie die is ontwikkeld door Luminar Technologies, en een computer die autonoom rijden mogelijk maakt en wordt aangestuurd door het NVIDIA DRIVE Orin system-on-a-chip. Volvo combineert deze hardware in een nieuw veiligheidspakket, met software van Zenseact en Luminar, voorde volgende generatie van Volvos technologie om aanrijdingen te voorkomen. Daarmee wil Volvo het aantal (dodelijke) ongelukken reduceren.
Lees verder

Honda onthult 11e generatie Civic
Honda heeft de eerste afbeeldingen vrijgegeven van de gloednieuwe Civic vijfdeurs, de 11e generatie van de hatchback van het merk. Civic blijft voor Honda het kernmodel in Europa en de nieuwste generatie bouwt voort op bijna 50 jaar erfgoed.
Lees verder

Audi prijst Q4 Sportback
Na de Audi Q4 e-tron is nu ook de elektrische Q4 Sportback e-tron te bestellen bij de dealers. De Q4 Sportback 35 e-tron is er als Launch edition vanaf 50.345 euro. Het topmodel, de Q4 Sportback 50 e-tron quattro, wordt standaard geleverd als Launch edition Advanced. Eind juli 2021 breidt Audi de Q4 Sportback-range uit met de 40 e-tron, met een bereik van ruim 500 kilometer. Eind september 2021 arriveren de eerste Sportbacks bij de dealers.
Lees verder