maandag 7 juni 2021

Autofans: Video: We werden al 20 jaar gespaard van BMW's barbecue-grille

AUTOFANS
Video: We werden al 20 jaar gespaard van BMW's barbecue-grille
Taal Nederlands Monden vielen open, grappen werden gemaakt toen BMW de grille van haar nieuwe modellen verticaal schaalde tot ze groter werden dan de voorkant van de auto's zelf. Uit een filmpje dat BMW Classic deelt blijkt nu dat BMW al twee decennia met dat idee speelt.
Lees verder

Eerste test: Ford Mustang Mach 1 + Shelby GT500 (2021)
Taal Nederlands Vanaf 2030 wil Ford in Europa alleen nog elektrische auto's verkopen. Dat betekent gelukkig niet dat liefhebbersauto's als de Mustang – de échte, niet de nieuwe EV – meteen worden afgeschreven. Meer zelfs: Ford haalt de naam 'Mach 1' opnieuw boven. Als kers op de taart is er zelfs nog de rabiate, 760 pk sterke Shelby GT500.
Lees verder

Tesla Model S Plaid+ komt er dan toch niet
Taal Nederlands "The only thing beyond Ludicrous is Plaid" titelde Tesla vorig jaar. En het ziet er naar uit dat dat zo zal blijven. In een tweet liet Elon Musk namelijk weten dat de Plaid+ van de tafel geschoven wordt.
Lees verder

Moeten steden straks SUV's verbannen?
Taal Nederlands Het aandeel van de SUV en de crossovers in de autoverkoop in ons land blijft stijgen. In de eerste drie maanden was bijna één op twee verkochte wagens een SUV. Voor Mobiliteitsdeskundige Eva Van Eenoo (VUB) is het tijd om diens vrijheden te beperken.
Lees verder

Rijtest: Skoda Octavia Combi RS & RS iV (2021)
Taal Nederlands Als Skoda een nieuwe Octavia klaar heeft, dan is het niet veel later de beurt aan de sportieve RS. De benzineversie krijgt voor het eerst een stekkeralternatief, dus wij voelden beide varianten eens aan de tand in Combi-vorm.
Lees verder