maandag 7 juni 2021

Autoweek: De geschiedenis van de dubbele koppeling

De geschiedenis van de dubbele koppeling
Met voortschrijdend technisch inzicht zijn we in de loop der jaren steeds meer in staat om complexe systemen beter te beheersen. Desalniettemin vindt veel moderne techniek z'n wortels in het verleden, zo ook de versnellingsbak met dubbele koppeling.
Lees verder

Bentley Continental GT als Pikes Peak-racer
Bentley heeft een wel heel heftige variant van zijn Continental GT gepresenteerd. De extreem uitgebouwde Continental GT die je op deze foto's ziet, jaagt binnenkort Pikes Peak op. Bentley maakt nu meer bekend over zijn Pikes Peak-racer, een auto die ook nog eens uit biobrandstof.
Lees verder

Daimler gaat voor groei in China
Mercedes-Benz is voornemens zijn productiecapaciteit in China fors te verhogen. In twee van de Mercedes-fabrieken moet de capaciteit met 45 procent verhoogd worden, onder meer door het aantal ploegendiensten en de werkdagen zelf uit te breiden.
Lees verder

Lexus warmt op voor nieuwe NX
Er komt een nieuwe Lexus NX aan. Lexus warmt alvast op voor de komst van de nieuwe NX. De nieuwe Lexus NX komt onder meer als plug-in hybride.
Lees verder

Tesla blaast Model S Plaid+ af
Opmerkelijk nieuws vanuit het kamp van Tesla. Topman Elon Musk maakt in een tweet kenbaar dat de Model S Plaid+ niet meer op de markt komt. Volgens hem zou dat niet nodig zijn omdat de Plaid 'al zo goed is'.
Lees verder