zondag 6 juni 2021

Autoweek: Lexus LS500h - Achteruitkijkspiegel

Lexus LS500h - Achteruitkijkspiegel
Jan en Damiaan gaan ouderwets samen op pad in een auto waarin dat makkelijk kan: de Lexus LS500h. Dat is natuurlijk gespreksstof op zichzelf, maar ook onder meer de DS 4, AutoWeek Classics en opmerkelijk crashtest-nieuws passeren de revue.
Lees verder

BMW iX – Back to Basics
De BMW iX was deze week al kort in ons land, zodat collega Joas er vast uitgebreid omheen kon lopen. Inmiddels weten we ook wat het leveringsgamma wordt, dus is het hoog tijd om te kijken wat je precies kijkt voor de behoorlijk stevige vraagprijs.
Lees verder

De 7 coupé-cabriolets die voor een frisse wind zorgden
Ze kwamen, wonnen onze harten en verdwenen weer als sneeuw voor de zon, coupé-cabriolets. De zomer staat voor de deur en dat is een mooie aanleiding om nog eens terug te blikken op zeven spraakmakende CC's.
Lees verder

Steenmarter onder de motorkap: dit doet-ie en zo voorkom je het
Het zijn kleine diertjes, maar de schade kan groot zijn: bijtende steenmarters kunnen in de motorruimte van een auto hoge garagerekeningen veroorzaken.
Lees verder

Geschiedenis van de maximumsnelheid - De Vluchtstrook
De maximumsnelheid op de snelweg is nu iets meer dan een jaar 100 km/h overdag. Daarvoor was het 130 km/h en dat geldt op sommige trajecten nog in de avonduren en 's nachts. De tijd dat er nog helemaal geen maximumsnelheid was, is minder lang geleden dan je mogelijk denkt.
Lees verder