vrijdag 11 juni 2021

Autoweek: Productieversie Nissan Z Proto debuteert in augustus

Productieversie Nissan Z Proto debuteert in augustus
Nissan liet in september vorig jaar de Z Proto zien, zeer concrete vooruitblik op de opvolger van de 370Z. De productieversie van het nieuwe Z-model is eindelijk klaar om de te begroeten. Nissan geeft aan dat de waarschijnlijk 400Z geheten nieuwe sportcoupé in augustus zijn debuut maakt.
Lees verder

Mansory sleutelt aan Porsche Taycan
De Porsche Taycan heeft wat sprintcijfers betreft van weinig concurrenten te vrezen, maar aan de grijpgrage handjes van Mansory weet de elektrische Porsche niet te ontkomen. De tuner laat vandaag zien wat het allemaal met de Porsche Taycan kan uitspoken mocht het een exemplaar bij z'n kladden weten te grijpen.
Lees verder

'Overcapaciteit dreigt voor Europese accufabrieken'
Verschillende bedrijven en autofabrikanten zijn volop bezig met de bouw van nieuwe accufabrieken in Europa. Volgens de Europese milieulobbyclub Transport & Environment (T&E) dreigt er straks echter overproductie te ontstaan als de emissienormen niet aangescherpt worden. Daarom roept men op tot strengere maatregelen.
Lees verder

"Komende jaren heel veel nieuwe automodellen"
In de 2021-versie van een jaarlijks onderzoek verwacht Bank of America namelijk dat er de komende jaren grofweg 1,5 keer meer nieuwe modellen worden gelanceerd dan in de periode hiervoor. We krijgen het nog druk, hier bij AutoWeek.
Lees verder

China: eerste daling autoverkopen in 13 maanden
In China zijn in mei 3 procent minder auto's verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Daarmee noteert het land de eerste verkoopdaling in meer dan een jaar.
Lees verder