dinsdag 15 juni 2021

Autozine: BMW introduceert 4-Serie Gran Coupe

BMW introduceert 4-Serie Gran Coupe
BMW introduceert de tweede generatie van de 4-Serie Gran Coupe. De nieuwe 4-Serie Gran Coup? wordt gebouwd op dezelfde productielijn als de volledig elektrische BMW i4 en de modellen van de 3-Serie. Dit is onderdeel van de flexibele productie bij de BMW Group fabriek in Munchen. De showroomintroductie is in november 2021.
Lees verder

Volkswagen ID.3 nu ook met 77 kWh accu
De Volkswagen ID.3 is er nu ook met een groter, 77 kWh-accupakket. Met een theoretische actieradius tot 553 kilometer is hij beodled geschikt voor (zakelijke) rijders die grotere afstanden zonder tussenstops afleggen. Dankzij de snellaadmogelijkheid tot 125 kW is elke reis na een korte laadstop (circa 38 minuten van 5-80%) snel voort te zetten. De ID.3 Pro S is er vanaf 41.390 euro.
Lees verder

Volkswagen e-up! is terug
De e-up! is terug van weggeweest. Deze meest compacte elektrische Volkswagen is helemaal in zijn element in de stad, maar met een theoretische actieradius van meer dan 250 kilometer komt hij ook veel verder. De e-up! is er vanaf 25.850 euro.
Lees verder

Lexus introduceert nieuwe NX 2021
Lexus introduceert de nieuwe NX. De midsize SUV valt op met het aangepaste design van ex- en interieur en ook op technologisch gebied zet hij nieuwe stappen. Zo is de NX als eerste Lexus beschikbaar met plug-in hybridetechnologie. Door de nieuwste generatie veiligheidssystemen is de Lexus NX bovendien veiliger dan voorheen. Daarnaast beschikt hij over de nieuwste multimediasystemen, inclusief alle mogelijkheden van 100% connectiviteit. De nieuwe Lexus NX wordt tegen het eind van dit jaar op de Nederlandse markt verwacht. Prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.
Lees verder

Autotest: Toyota Highlander
Buiten Europa is de Toyota Highlander al decennia een begrip. Deze zeer grote SUV (Sports Utility Vehicle) is in Amerika zelfs het onbetwiste topmodel van Toyota. Vanwege de hoge uitstoot, en de daarbij behorende CO2-belasting, zou de Highlander in Europa echter onbetaalbaar zijn. Voor de vierde generatie ligt dat anders. Die is dankzij hybride-aandrijving relatief zuinig en komt daarom ook naar Europa. Voelt Toyota's hooglander zich voortaan ook thuis in de lage landen?
Lees verder

Kia werkt samen met Uber
Kia Europe en Uber hebben een partnership gesloten. Het gemeenschappelijke doel van beide partijen is om via versnelde elektrificatie van de Uber-vloot stedelijke gebieden in heel Europa schoner en stiller te maken. Het nieuwe partnership biedt Uber-chauffeurs een voordeel: ze kunnen tegen aantrekkelijke voorwaarden een volledig elektrische Kia, zoals de e-Niro en e-Soul aanschaffen of leasen waarmee ze emissievrij hun passagiers kunnen vervoeren.
Lees verder

Land Rover ontwikkelt Defender Fuel Cell
Land Rover ontwikkelt een prototype voor een Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) op basis van de Land Rover Defender. De eerste tests van deze Defender met waterstoftechnologie beginnen naar verwachting dit jaar. Het FCEV-concept is onderdeel van de missie van Jaguar Land Rover voor het realiseren van nul uitlaatemissies in 2036 en netto emissievrije toeleveringsketen, producten en activiteiten in 2039. Dit ligt in lijn met de aangekondigde Reimagine-strategie.
Lees verder