woensdag 9 juni 2021

Autozine: Fiat Ducato aangepast voor 2021

Fiat Ducato aangepast voor 2021
De Fiat Ducato werd in 1981 ge?ntroduceerd. De nieuwe, alweer de 8ste serie, heeft aan de buitenkant wat lichte wijzigingen ondergaan, maar aan de binnenkant des te meer. Het interieur in de cabine is compleet vernieuwd en ook onder de motorkap is er nieuws te vinden in de vorm van nieuwe 2.2 Multijet 3 motoren (E6D-Final). Fiat Professionals vernieuwde Ducato is voorzien van geavanceerde rijassistentie- en veiligheidssystemen, heeft een vernieuwd dashboard, digitale cockpit, nieuwe aandrijflijnen en is de eerste die autonoom rijden level 2 in een bedrijfsauto mogelijk maakt.
Lees verder

Skoda levert ENYAQ iV CO2-neutraal af
De Skoda ENYAQ iV produceert niet alleen nul lokale emissies op de weg; Skoda levert de nieuwe elektrische SUV tevens af aan klanten met een CO2-neutrale balans. De Tsjechische autofabrikant documenteert alle CO2-emissies tijdens het productieproces volgens de ISO-normen en vermindert het vrijkomen van koolstofdioxide tijdens de productie effectief door een breed scala aan maatregelen. Skoda compenseert alle onvermijdelijke CO2-emissies tijdens de productie via gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten, zoals de bouw van een windmolenpark in India.
Lees verder

Autotest: Hyundai Santa Fe
Dit is niet de nieuwe Hyundai Santa Fe. Of toch wel! In 2020 presenteerde Hyundai de geheel nieuwe Santa Fe en gaf daar vervolgens totaal geen ruchtbaarheid aan. De CO2-uitstoot van de toen beschikbare motoren was namelijk zo hoog, dat de prijs onrealistisch hoog was. Voor modeljaar 2021 is de Santa Fe echter vernieuwd en voorzien van hybride-aandrijving. Daarom is de nieuwe en tevens vernieuwde Santa Fe nu wel concurrerend. De hoogste tijd dus voor een test!
Lees verder

Opel kondigt nieuwe Astra 2021 aan
Opel geeft beelden vrij die een eerste glimp tonen van de toekomstige Astra, de eerste generatie van het compacte model van het Duitse merk die ge?lektrificeerd zal worden. De fotos onthullen precisie en oog voor detail bij het langverwachte model, dat de designfilosofie vanhet merk nieuwe impulsen moet geven en de weg zou wijzen voor toekomstige Opel-personenwagens.
Lees verder

Renault kondigt Megane-e aan
Met de MEGANE eVision conceptcar die onthuld werd tijdens Renault eWays kondigde Renault het eerste volledig elektrische model voor het C-segment aan. Het betreft de MEGANE E-TECH Electric waarmee het aanbod van volledig elektrische personenautos wordt uitgebreid.
Lees verder

Autotest: Nissan Qashqai
Nissan had een origineel idee. Het combineerde een personenauto met een luxe terreinwagen in de "Qashqai". Dat bleek een succes! Tot 2007 werden luxe terreinwagens voornamelijk gekocht om het uiterlijk en de ruimte. Echter, door de techniek voor terreinrijden te vergeten, kon meer nadruk worden gelegd op de kwaliteiten op de openbare weg en kon de prijs worden verlaagd. De Qashqai was niet zomaar een succes, het segment van de "crossover" was geboren en vele merken volgden. Inmiddels is het tijd voor de derde generatie van de Qashqai. Weet Nissan zich nog steeds te onderscheiden?
Lees verder

Volkswagen ID.4 GTX nu te bestellen
In de nieuwe Volkswagen ID.4 GTX komen de ruimte en veelzijdigheid van een SUV samen met de kracht en het rijplezier van twee elektromotoren ?n vierwielaandrijving. Een 77 kWh accupakket zorgt daarbij voor een optimaal uithoudingsvermogen en een theoretisch rijbereik tot 482 kilometer. De sportieve ID.4 GTX is nu te bestellen bij de Volkswagen-dealers, vanaf 52.190 euro.
Lees verder