dinsdag 22 juni 2021

Autozine: Mercedes-AMG vernieuwt GT 4-deur 2022

Mercedes-AMG vernieuwt GT 4-deur 2022
De Mercedes-AMG GT 4-Door Coup? is aangepast voor modeljaar 2022. Een exclusieve Edition onderstreept het karakter van de vierdeurs sportwagen. Daarnaast is er een uitgebreidere keuze aan velgen, bekledingen, sierdelen, lakken en een nieuw afgesteld onderstel met een bredere spreiding tussen sportiviteit en comfort. Dankzij een uitgebreide modelupdate vorig jaar zomer beschikt de AMG GT 4-Door Coup? al over de modernste Mercedes-Benz technologie. Nieuw zijn onder andere de bijgewerkte rijassistentiesystemen en de standaard widescreen cockpit inclusief multimediasysteem MBUX met AMG-specifieke displays en functies.
Lees verder

Ford onthult Puma ST Gold Edition
De resultaten zijn binnen. Na een experiment op het gebied van social media, onthult Ford de winnende uitrusting voor de nieuwe Puma ST Gold Edition. Tien dagen lang brachten bijna 275.000 Ford-fans hun stem uit in een reeks peilingen op de Twitter- en Instagram-kanalen van het merk. De fans kozen de kleuren van diverse elementen, zoals de carrosserie en remklauwen, en de decoraties op de carrosserie. Ook kozen zij de naam van deze nieuwe uitvoering.
Lees verder

Peugeot prijst nieuwe 308
De Nederlandse prijzen van de geheel nieuwe Peugeot 308 zijn bekend. Het model is verkrijgbaar met keuze uit vijf uitrustingsniveaus, diverse optiepakketten en vijf motorvarianten, waaronder twee plug-in hybrides. De consumentenprijzen beginnen bij 27.790 euro voor de uitvoering Active Pack Business in combinatie met de PureTech 110 benzinemotor. De nieuwe Peugeot 308 is per direct te bestellen en staat vanaf november 2021 in de showroom.
Lees verder

Volvo werkt samen met Northvolt
Volvo Car Group is van plan een joint venture op te richten met het Zweedse batterijbedrijf Northvolt voor de ontwikkeling en productie van duurzamere batterijen, op maat gemaakt voor de volgende generatie volledig elektrische Volvos en Polestars. Als eerste stap voor de 50/50 joint venture willen Volvo Car Group en Northvolt een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Zweden opzetten dat in 2022 operationeel zal zijn.
Lees verder

Hyundai neemt Boston Dynamics over
Hyundai wil graag zijn aanwezigheid in de groeiende robotindustrie verder versterken en heeft een meerderheidsbelang verworven in Boston Dynamics. Door deze deal is Hyundai nu voor 80 procent eigenaar van de Amerikaanse robotfabrikant, 20 procent van de aandelen blijft in handen van het Japanse Softbank.
Lees verder

Dacia Duster ondergaat facelift 2022
De Dacia Duster heeft een facelift ondergaan voor modeljaar 2022. Er zijn tal van designwijzigingen en technische aanpassingen doorgevoerd. De vormgeving is ge?volueerd, vooral wat betreft de lichtunits en grille. Deze wijzigingen geven de auto een sterkere persoonlijkheid. Ook is de CO2-emissie verlaagd. De nieuwe Dacia Duster is vanaf begin augustus te bestellen en staat vanaf begin september 2021 bij de Dacia-dealer in de showroom.
Lees verder

Autotest: Renault Arkana
Een combinatie van een SUV en een coupé is niet nieuw. Het is zelfs logisch, want hiermee wordt het begeerlijke van de ene auto met de functionaliteit van de andere gecombineerd. Tot nu toe was deze combinatie echter alleen voorbehouden aan zogenaamde "premium" merken met de bijbehorende "premium" prijskaartjes. Renault introduceert nu de Arkana: een coupé SUV tegen een heel gewone prijs.
Lees verder