donderdag 1 juli 2021

Rolls-Royce presenteert Wraith Landspeed

AUTOZINE
Rolls-Royce presenteert Wraith Landspeed
Eind jaren dertig brak coureur Captain George Eyston het wereldsnelheidsrecord over land met zijn auto de Thunderbolt, aangedreven door twee Rolls-Royce V12-vliegtuigmotoren. Nu, ruim tachtig jaar later, zijn Eyston en de Thunderbolt nog niet vergeten, en dat viert Rolls-Royce met een specialeLandspeed Collection van de Wraith Black Badge en Dawn Black Badge.
Lees verder

Volvo werkt aan 1000 km actieradius
Volvo is hard op weg om een volledig elektrisch automerk te worden en brengt de ontwikkeling en productie van batterijtechnologie dichter bij huis. Het streeft ernaar om toekomstige batterijen meer af te stemmen op de behoeften van klanten: een grotere actieradius en kortere laadtijden. Dit wordt gerealiseerd met de verbeterde lithium-ion batterijtechnologie voor de komende, tweede generatie elektrische Volvo-modellen, te beginnen met Volvos eerste SUV op een volledig nieuw platform, exclusief voor elektrischeaandrijving.
Lees verder

MINI toont Vision Urbanaut
Met de virtuele MINI Vision Urbanaut presenteerde MINI in november 2020 een geheel eigen kijk op mobiliteit en een innovatieve visie op gebruik van ruimte. Nu onthult BMW Group een fysiek model van de auto, waarmee het publiek uitgebreider kennis kan maken met het ruimtelijke concept en de duurzame materialen. Het model beleeft zijn wereldpremi?re op 1 juli 2021 bij de DLD Summer conferentie in M?nchen.
Lees verder

Volvo toont Concept Recharge
Volvo toont de Concept Recharge. De Concept Recharge is trouw aan het erfgoed van Scandinavisch design en zet het mantra van less but better centraal. Doordat onder meer de complexiteit van de interne verbrandingsmotor is weggenomen, konden de ontwerpers de proporties van de auto evolueren om op die manier de interieurruimte te vergroten en tegelijkertijd de aerodynamische effici?ntie te verbeteren. Het resultaat is een concept car die oprecht betere oplossingen biedt om een duurzaam gezinsleven te ondersteunen.
Lees verder

Autotest: Volkswagen Golf Variant
Het klinkt wat tegenstrijdig om de auto die als "de standaard" wordt gezien de naam "Variant" te geven. Toch is dat precies wat de Golf stationcar kenmerkt: het is de stationwagon-variant op de populaire middenklasser van Volkswagen. Zal de achtste generatie van de Golf Variant opnieuw de standaard bepalen?
Lees verder