vrijdag 16 juli 2021

Skoda start productie nieuwe Fabia

AUTOZINE
Skoda start productie nieuwe Fabia
Deze week rolde de eerste vierde-generatie FABIA van de band in de hoofdfabriek van Skoda in Mlad? Boleslav. De productielijnen werden flink aangepast om deze nieuwste editie van het populaire compacte model daar te kunnen bouwen; de totale investeringen bedroegen EUR 110 miljoen. Voor het eerst is de FABIA gebaseerd op het MQB-A0-platform van de Volkswagen Groep, waardoor hij verbeterde comfortvoorzieningen en tal van nieuwe veiligheids- en assistentiesystemen biedt.
Lees verder

Hyundai houdt proef met robot-taxi
Hyundai start op 9 augustus 2021 een praktijkproef met zijn RoboShuttle-pendeldienst. De vraagafhankelijke shuttleservice met een grote vervoerscapaciteit maakt gebruik van autonoom rijdende Hyundais en kunstmatige intelligentie (AI ofwel Artificial Intelligence). De proef vindt plaats op een 6,1 kilometer lange route in Sejong Smart City in Zuid-Korea.
Lees verder

Mercedes-AMG toont interieur nieuwe SL
Mercedes-AMG toont het interieur van de nieuwe SL. De eerste 300 SL Roadster inspireerde de designers bij het ontwerpen van het interieur van de nieuwe Mercedes-AMG SL. Voor de nieuwe generatie van het icoon cre?erden ze een mix van analoge geometrie en digitale wereld, hyperanaloog genaamd. Een voorbeeld hiervan is het volledig digitale combi-instrument, dat ge?ntegreerd is in een driedimensionaal vizier.
Lees verder

Peugeot start verkoop nieuwe 308 SW
Peugeot maakt de prijzen van de nieuwe 308 SW bekend en opent de orderboeken. De nieuwe Peugeot 308 SW is leverbaar voor prijzen vanaf 29.090 euro. De nieuwe Peugeot 308 SW heeft ten opzichte van de hatchback een 55 mm langere wielbasis, wat volledig ten goede komt aan de bagageruimte. Die heeft een inhoud van 608 liter. Door de in de verhouding40/20/40 neerklapbare achterbank plat te leggen groeit de inhoud van de bagageruimte tot 1.934 liter. Dat is 274 liter meer dan in de vorige generatie.
Lees verder

Autotest: Volkswagen ID.4 GTX
Eind jaren '70 had Volkswagen een origineel idee: het bouwde de sterke motor van een sportwagen in een gewone gezinsauto. Zo kon ook de doorsnee automobilist de sensatie van een sportwagen ervaren in een gewone auto. De "GTI" was geboren! Nu komt Volkswagen met de "GTX": een sportieve versie van een elektrische gezinsauto. Is de GTX een waardige opvolger van de GTI?
Lees verder