zaterdag 17 juli 2021

Weblog: De sociale gevolgen van klimaatbeleid

AUTOWEEK
Weblog: De sociale gevolgen van klimaatbeleid
De reacties op zijn Green Deal-tijdbom zijn voorspelbaar. Meteen het vertrouwde gekrakeel tussen klimaatactivisten en klimaatrelativisten, die elkaar overigens vinden in hun zorgen over de prijskaartjes van de transitie of Timmermans' slappe opstelling inzake biomassa. De Telegraaf kopt zoals je van De Telegraaf verwacht. Burger Krijgt Peperdure Klimaatrekening Gepresenteerd. Volgens de een gaat Timmermans te ver, volgens anderen niet ver genoeg. Dit plan is geen besloten zaak. Eerst moeten de ...
Lees verder

Ford Mach-Eau: 'benzinelucht' in een flesje
Voor wie maar niet kan wennen aan elektrische auto's, presenteert Ford op het Goodwood Festival of speed 'Mach-Eau'. Het exclusieve luchtje tracht de pijn te verzachten met tal van 'ouderwetse' autogeuren.
Lees verder

Lexus ES 300h - Achteruitkijkspiegel
Vanuit een buitenspiegelloze Lexus ES 300h nemen Michiel en Marco de week door, waarbij de hoofdrol is weggelegd voor Opel, met een nieuwe Astra en een nieuwe Manta. Er ontstaat een spontaan idee voor moderne coachbuilding binnen de Stellantis-groep en wat moeten we nu weer van Alfa e-Romeo denken?
Lees verder

'Kleine benzineauto op termijn duurder dan middelgrote EV'
Onlangs onthulde Skoda een pakket ambitieuze plannen om de transitie door te komen. AutoWeek sprak na afloop exclusief met CEO Thomas Schäfer over de plannen, de idealen en het Skoda van de toekomst.
Lees verder

Renault Captur E-Tech Hybrid - Eerste rijtest
Renault is ook bij de kleinere modellen stevig aan het elektrificeren. Eerder kwam het Franse merk al met een hybride Clio én een plug-in hybride Captur, maar nu is ook het hogere model leverbaar als stekkerloze hybride. Een nieuwe combinatie, een nieuwe kennismaking.
Lees verder