donderdag 8 juli 2021

Wells Vertige: Engels speelgoed

AUTOWEEK
Wells Vertige: Engels speelgoed
De nog vrijwel onbekende Engelse fabrikant Wells Motor Cars heeft zijn eerste auto gepresenteerd: de Vertige. De Wells Vertige is een lichtgewicht coupé met een middenmotor.
Lees verder

Jaguar X-type 20 jaar: klassieker in de dop?
Eén van de meest bediscussieerde Jaguars ooit is 20 jaar geworden: de X-Type. De 'betaalbare Jaguar' met z'n verwantschap aan de Ford Mondeo is absoluut niet het meest geliefde dat het merk ooit voortbracht, maar wellicht groeit de waardering met de jaren.
Lees verder

Saab 9-5 2.3t Limousine Coleman Milne (2004) - Blits Bezit
Zoveel autoliefhebbers, zoveel invalshoeken. In het specifieke geval van Hans Jorritsma zijn dat limousines. Uit zijn collectie - met daarin onder meer XL-uitvoeringen van Rolls-Royce- en Volvo-modellen - richten wij ons op deze zeldzame, extra lange Saab 9-5, die in Groot-Brittannië is omgebouwd tot volgwagen.
Lees verder

EV-strategie Stellantis: vier platformen, ieder merk eigen aanpak
Stellantis trapt het stroompedaal in: het concern investeert tot 2025 € 30 miljard in elektrificatie en software. Stellantis komt met vier nieuwe EV-platformen, gaat vijf accufabrieken bouwen en heeft ook de introductie van solid state-accu's op de planning staan. Daarnaast heeft ieder merk een specifieke elektrificatiestrategie.
Lees verder

Opel volledig elektrisch in 2028
Steeds meer merken kondigen aan wanneer ze de verbrandingsmotor uitzwaaien. Ook Opel doet daaraan mee: in 2028 moeten alle modellen van het merk in Europa volledig elektrisch zijn. Daar zit eerst nog wel een belangrijke stap tussen.
Lees verder