donderdag 5 augustus 2021

Autofabrikanten steunen EV-doelstelling Biden

AUTOWEEK
Autofabrikanten steunen EV-doelstelling Biden
De Amerikaanse president Joe Biden tekent vandaag een 'executive order' met daarin een belangrijke doelstelling: in 2030 moet de helft van alle Amerikaanse nieuw verkochte auto's 'zero emission' zijn. Autofabrikanten steunen deze stip op de horizon, die overigens weinig ambitieus is in vergelijking met de Europese markt.
Lees verder

Ford Sierra (1990) - In het Wild
Het grotendeels verdwijnen van de traditionele middenklasser stemt ons enigszins melancholisch. Zeker bij het treffen van één van de weinige overgebleven vertegenwoordigers van die klasse uit de jaren 80 en vroege jaren 90: deze snaarstrakke Ford Sierra.
Lees verder

Rusland wil subsidie voor elektrische auto's
De Russische overheid ziet de vraag naar EV's maar wat graag toenemen. Daarom wil men, naar het voorbeeld van een aantal Europese landen, elektrische auto's gaan subsidiëren. De voorgestelde subsidie in Rusland is vrij fors, maar heeft ook een belangrijke kanttekening.
Lees verder

Volvo 940 - Op de Rollenbank
Eigenlijk is de kop een dooddoener. Maar voor deze Volvo 940 gebruiken we' m met alle liefde. Want met meer dan een half miljoen op de teller geeft deze 940 zo'n verrassend resultaat, dat we er nauwelijks aan ontkomen. De Zweed draagt zijn geuzennaam met ere.
Lees verder

Czinger 21C verbreekt ronderecord Laguna Seca
Czinger, een nieuwbakken hypercarfabrikant uit Los Angeles, heeft het ronderecord op het Amerikaanse circuit Laguna Seca te pakken met de 21C. De 1.267 pk sterke hypercar was ruim twee seconden sneller dan de McLaren Senna, die het vorige record in handen had.
Lees verder