donderdag 12 augustus 2021

BMW 2.5 CS (1975) - In het wild

AUTOWEEK
BMW 2.5 CS (1975) - In het wild
Anno 2021 is een BMW 6-serie een lel van een liftback, maar toen de 6-serie in 1976 voor het eerst werd gepresenteerd, was het een gelikt gelijnde tweedeurs. De 6-serie volgde de door niemand minder dan Wilhelm Hofmeister getekende E9-modellen op en dankzij AutoWeek-lezers Petra en Jeroen staat er vandaag een late 2.5 CS voor je op de digitale planken van In het Wild.
Lees verder

Nieuwe Lamborghini Countach in beeld
Countach. Die modelnaam laat bij menig Lambo-liefhebber de rillingen over de rug lopen. Ongetwijfeld werd het nieuws dat Lamborghini die legendarische modelnaam terugbrengt bij menig autoliefhebber die in de jaren tachtig en negentig opgroeide warm ontvangen. Kort na die bijzondere aankondiging laat Lamborghini al de eerste teaserplaten van de nieuwe Countach zien.
Lees verder

Mitsubishi Airtrek: nieuwe elektrische SUV
Mitsubishi heeft een splinternieuwe elektrische SUV, de Airtrek. De Airtrek is echter minder Mitsubishi dan je zou denken en is daarbij voor de Europese markt helaas helemaal geen relevant model. Hoe dat zit, leggen we je uit.
Lees verder

Test: Subaru Outback
In de VS scoort de Subaru Outback behoorlijk goed, maar Europa loopt er nauwelijks warm voor. Of de geheel nieuwe Outback daarin verandering kan brengen, moet de tijd leren.
Lees verder

Roewe brengt 'walvis-SUV' op de markt
Als een autofabrikant een model vernoemt naar een dier, betreft het in de meeste gevallen een stoer, snel of anderszins tot de verbeelding sprekend dier. Van Puma tot Cougar en van Mustang tot Viper en Wildcat. Het Chinese Roewe heeft een andere visie en brengt een auto op de markt die vrij vertaald Whale of Walvis heet.
Lees verder