woensdag 4 augustus 2021

Kentekencamera's legden ook inzittenden vast

AUTOWEEK
Kentekencamera's legden ook inzittenden vast
Kentekencamera's boven de Nederlandse snelwegen hebben niet alleen kentekens vastgelegd, maar ook de gezichten van inzittenden van de auto's. Dat bericht NRC. Omdat dat niet zomaar mag, start het Openbaar Ministerie een onderzoek.
Lees verder

Honda's kleinste sedan wordt vernieuwd
Sedans vind je in Europa voornamelijk nog in het segment van auto's als de BMW 3-, 5- en 7-erie, maar ver buiten de Europese grenzen bestaat de vierdeurs er nog in alle soorten en maten. Honda levert in landen als India en Thailand zelfs een piepkleine sedan, een auto die binnenkort wordt vernieuwd en dus nog volop de aandacht van het merk heeft.
Lees verder

Compacte middenklasse: SUV en cross-over doorgaans niet populairder
De heersende trend in autoland lijkt te zijn dat SUV's en cross-overs alsmaar meer terrein winnen van de traditionele hatchback, sedans en stationwagons. In de compacte klasse was te zien dat die laatste carrosserievormen tot 2020 nog steeds de overhand hadden in de verkoopaantallen, maar dat de SUV's en cross-overs bezig zijn met een behoorlijke opmars. In de compacte middenklasse winnen de SUV's en cross-overs in het totale aantal de populariteitsprijs, maar geldt een belangrijke kanttekening.
Lees verder

Nieuwe BMW 7-serie: nu met definitieve kijkers
De nieuwe BMW 7-serie is een van de meest gefotografeerde nog te onthullen nieuwe auto's van het moment. Ook vandaag is BMW's nieuwe toplimo weer met een psychedelisch stickervelletje voorbij de lens van onze spionagefotograaf gereden. Ditmaal is de concurrent van auto's als de Mercedes-Benz S-klasse en Audi A8 met z'n definitieve verlichting te zien.
Lees verder

Citroën AX facelift - Rijtest - Uit de Oude Doos
De Citroën AX was een flinke vooruitgang ten opzichte van de meerdere modellen die de kleine Citroën opvolgde. Toch was het in 1991 zaak om 'm naar een nieuw niveau te tillen. AutoWeek ondervond precies 30 jaar geleden of dat de Fransen gelukt was.
Lees verder