donderdag 26 augustus 2021

Officieel: Ford Focus ST Edition rijdt België voorbij... wegens microchiptekort (2021)

AUTOFANS
Officieel: Ford Focus ST Edition rijdt België voorbij... wegens microchiptekort (2021)
Taal Nederlands Ford lanceerde vorig jaar de Fiesta ST Edition met speciaal afgestelde KW-dempers. Dat trucje doet het nu nog eens over met de Focus ST. Die Focus ST Edition komt echter niet onze kant uit... met dank aan het microchiptekort. Verdomd, corona!
Lees verder

Oldtimermuseum Imperia in Wallonië roept hulp in van bereidwillige mecaniciens na overstroming juli
Taal Nederlands Het Waalse oldtimermuseum Imperia werd zo goed als volledig vernield na de storm en overstroming van vorige maand in Wallonië. Daarbij werden ook de 30-tal auto's niet gespaard die in sommige gevallen tot 1.40 meter onder water en modder stonden. De eigenaars zoeken nu bereidwillige mecaniciens, carrosseriewerkers en waterschade-experts om de wagens te restaureren.
Lees verder

ACM City One is Duitse deel-EV met verwisselbare batterijen (2021)
Taal Nederlands Het Duitse ACM zal op 6 september haar City One voorstellen tijdens Duits autosalon IAA. Die City One is een compacte hatchback met een 34 pk sterke elektromotor, een top van 110 km/u en een deels verwisselbare accu van 24 kWh. Vooral dat laatste zal interessant blijken voor de car sharing-markt. Al staat ook een particuliere versie op de planning.
Lees verder

Spoiler alert: Cupra blikt vooruit met elektrische UrbanRebel Concept
Taal Nederlands Cupra, het sportieve submerk van Seat, zal op de IAA van München een nieuwe conceptwagen voorstellen. Die UrbanRebel Concept is Cupra's meest radicale interpretatie van een elektrische hothatch en moet tegen 2025 een braver gestileerde productie-afgeleide krijgen.
Lees verder

Bentley stapt in zelfhulpgroep om te werken aan lederfetisjisme
Taal Nederlands Bentley is de eerste autoconstructeur ter wereld die lid wordt van de Leather Working Group, een soort zelfhulpgroep voor industriegiganten die het gebruik en verwerken van leer ecologisch duurzamer willen maken. Met vlot 15 koeienhuiden per Bentley geen overbodige stap...
Lees verder