vrijdag 13 augustus 2021

Volvo vernieuwt V60

AUTOZINE
Volvo vernieuwt V60
De Volvo V60 is aangepast voor modeljaar 2022. De aanpassing heeft betrekking op de motorvarianten B3 en B4. De 2,0-liter benzinemotoren maken vanaf nu gebruik van de Miller cyclus voor het bereiken van een effici?nter verbrandingsproces. Het verbruik en de CO2-uitstoot dalen (tot onder de 150 gram CO2 per kilometer) en de prestaties verbeteren. Nieuw is ook een 7-traps automaat met dubbele koppeling (7-DCT EVO) die sneller schakelt en bovendien lichter is. De Volvo V60 B3 Momentum Advantage is er voortaan vanaf 40.995 euro.
Lees verder

Ford GT40 als 64 Heritage Edition
Als eerbetoon aan de Ford GT40, die meer dan een halve eeuw geleden Fords autosportprogramma naar een hoogtepunt bracht, introduceert Ford de 2022 Ford GT 64 Prototype Heritage Edition. Deze speciale uitvoering is ge?nspireerd op het prototype van de Ford GT40 uit 1964, dat op 3 april van dat jaar debuteerde op de New York International Auto Show en dat de basis was van Amerikas enige supercar die de winst in de 24-uursrace van Le Mans behaalde, vier jaar op rij!
Lees verder

MINI onthult MINI STRIP
MINI onthult de MINI STRIP: een eenmalig project dat de schijnwerpers richt op een unieke benadering van het thema duurzaamheid in de automobielindustrie. De MINI STRIP is in samenwerking met de Britse modeontwerper Paul Smith ontwikkeld. De auto werd al in november 2020 aangekondigd en is in de afgelopen maanden gerealiseerd. De unieke MINI STRIP beleeft zijn wereldpremi?re op 12 augustus 2021 in Londen.
Lees verder

VW Arteon nu ook als Elegance Business
Volkswagen breidt het aanbod van de Arteon uit met de Shooting Brake eHybrid Elegance Business+. Deze nieuwe uitvoering onderscheidt zich van zijn sportievere R-Line-broer met een meer op chique gericht voorkomen. Uiterlijk springen de chromen details in het oog, terwijl in het interieur bijvoorbeeld de eucalyptushouten accenten opvallen. Het nieuwe model heeft een extra rijke standaarduitrusting in combinatie met een vanafprijs onder de 50.000 euro.
Lees verder

Autotest: Renault Captur hybrid
Gaandeweg worden alle auto's elektrisch. Voor wie die overstap om welke reden dan ook nog niet wil maken, is onder andere de Renault Captur leverbaar als "plug-in hybride". Naast deze half elektrische versie introduceert Renault nu ook een Captur met parallel hybride aandrijving. Waarom? En voor wie?
Lees verder