dinsdag 14 september 2021

Hyundai wil voor 2045 CO2-neutraal zijn

AUTOZINE
Hyundai wil voor 2045 CO2-neutraal zijn
Hyundai maakt op de IAA Mobility 2021 plannen bekend voor de weg naar CO2-neutraliteit in 2045. Hyundai heeft een gepntegreerde strategie om CO2-neutraliteit te bereiken, gebaseerd op drie pijlers: schone mobiliteit, een nieuwe generatie platforms en groene energie. Hyundai toont zijn volledige aanbod van gellektrificeerde voertuigen en de nieuwste oplossingen op de IAA Mobility 2021, die van 6 tot 12 september plaatsvindt in Munchen, Duitsland.
Lees verder

BMW toont Vision Circular
De vierzits BMW i Vision Circular geeft een voorproefje van een compacte, volledig elektrische auto voor het jaar 2040, die geheel op duurzaamheid en luxe is gericht. Het conceptmodel is volledig ontworpen volgens de principes van een kringloop- of circulaire economie. Het doel: 100% toepassing van gerecyclede materialen met 100% recyclebaarheid. De vastestof-accu in de BMW i Vision Circular is dan ook 100% recyclebaar en wordt bijna uitsluitend gefabriceerd met gebruik van materialen uit de kringloop. Deze accu biedt een veel hogere energiedichtheid met een aanzienlijk gereduceerd gebruik van de meest waardevolle hulpbronnen.
Lees verder

Citroen opent orderboeken e-Berlingo
Citro?n opent de orderboeken van de volledig elektrische ?-Berlingo Van met een actieradius van 275 km voor de 50 kWh-batterij. De plaatsing van het accupakket in de bodemsectie resulteert niet alleen in een laag zwaartepunt, maar zorgt er ook voor dat het laadvolume (maximaal 4,4 mi) en de bruikbare lengte niet worden beperkt. Hierdoor kunnen voorwerpen met een maximale lengte van1,82 meter worden vervoerd in de 4,4 meter lange M-versie en in de XL-variant zelfs voorwerpen van 2,17 meter. Alle versies hebben een maximaal laadvermogen van 825 kg en een geremd trekgewicht van 750 kg.
Lees verder

Autotest: Lexus UX Electric
De merknaam Lexus is bijna synoniem voor hybride. Lexus onderscheidt zich niet alleen met de vormgeving en rijeigenschappen, maar bovenal met de combinatie van een benzine- en elektromotor. Echter, inmiddels is de rest van de wereld overgestapt op volledig elektrische auto's. Met de "UX Electric" maakt ook Lexus nu deze logische volgende stap. Is de UX daarmee nog groener geworden?
Lees verder

Toyota introduceert RAV4 Adventure
Toyota introduceert de RAV4 ADVENTURE, een nieuw en extra stoere uitvoering die zijn mannetje zowel op als buiten de gebaande paden staat. Deze Toyota richt zich in het bijzonder op de consument die een auto wil die past bij zijn liefde voor het (avontuurlijke) buitenleven, met behoud van de prestatie- en efficientievoordelen van Toyotas hybride elektrische aandrijftechnologie.
Lees verder