zondag 5 september 2021

Kia XCeed - Achteruitkijkspiegel

AUTOWEEK
Kia XCeed - Achteruitkijkspiegel
Vanuit een Kia XCeed belt Nic met Frank, die net terug uit Rüsselheim voor de Opel Astra zijn koffer alweer staat te pakken voor de IAA in Frankf.., pardon, München. Vanwaar weg uit Frankfurt? En waarom zeurt iedereen toch zo over Zandvoort?
Lees verder

Mercedes-Benz EQS - Back to Basics
De Mercedes-Benz EQS is op veel gebieden een grensverleggend model. Het is de eerste elektrische auto in het segment van de toplimousines, het is de eerste auto met zón gigantisch schermoppervlak en het is de eerste elektrische productie-auto met meer dan 700 km rijbereik. Gaaf, maar wat blijft ervan over als je geen enkele optie aanvinkt?
Lees verder

Het succes van de Sierra-motor van Renault
Wat begint als een compacte viercilinder voor een Franse gezinsauto schopt het tot vuurspugende krachtbron in het WK Rally, bewijst zich tijdens de 24 Uur van Le Mans en blijkt zelfs voor Ford van levensbelang in Zuid-Amerika. O, en laten we onze eigen Dafjes niet vergeten. Wat is de link?
Lees verder

Roestende Fiats en de Lada 1200 - De Vluchtstrook
Roest was in de jaren 70 lang niet alleen bij Italiaanse auto's een groot probleem, maar Fiat en Lancia waren er in dat decennium wel berucht om. Er bestaan verschillende theorieën over de oorzaak. Een daarvan leidt ons naar de Lada 1200.
Lees verder

Skoda Enyaq Coupé iV: begin 2022 te koop
Skoda komt met een sportiever gelijnde variant van de Enyaq en het is die elektrische Enyaq Coupé iV waar de Tsjechen dit alleen de eerste foto's, maar ook een stevige brok informatie van vrijgeven. De elektrische Enyaq Coupé iV komt begin volgend jaar op de markt.
Lees verder